HomeVoor jouAangepast sporten

Aangepast sporten

Volop sportaanbod voor mensen met een beperking

Bewegen is goed voor iedereen, maar niet voor iedereen is bewegen vanzelfsprekend. Als je een beperking hebt (lichamelijk, verstandelijk, visueel, auditief, een chronische aandoening of stoornis binnen het autismespectrum), is het niet altijd makkelijk om een sportactiviteit te vinden die geschikt is en die je ook nog eens leuk vindt. Toch zijn er ook voor jou mogelijkheden! Daarnaast organiseren wij regelmatig, in samenwerking met sportaanbieders, clinics om te ervaren of een sportactiviteit bij jou past. Je kunt bij ons ook terecht met vragen over financiële ondersteuning, hulpmiddelen of het vinden van een maatje.

In de regio zijn ruim 150 activiteiten voor mensen met een beperking. Denk hierbij aan g-voetbal, rolstoelbasketbal, hockey, rolstoeldansen, taekwondo en showdown. Voor iedereen is er iets leuks te vinden! Via Uniek Sporten kan je al het aangepast sportaanbod vinden:

Heb je als vereniging ondersteuning nodig?

Team Sportservice Haarlemmermeer begeleidt en ondersteunt beweegaanbieders die een aangepast beweegaanbod hebben of hiermee willen starten. Om leden te werven werken we samen met het (speciaal) onderwijs en de zorg. Ook deskundigheidsbevordering en advisering bij subsidie- en sponsoraanvragen behoren tot de mogelijkheden.

Neem voor meer informatie contact op met regiocoördinator Nikki Hakkesteegt via e-mail of 023 – 205 55 14.

Inspiratieavond aangepast sporten: woensdagavond 21 september

Luister naar het inspirerende verhaal van een paralympisch rolstoelbasketballer Paul Toes en leer van de door NOC*NSF aangeboden workshop: ‘aangepast sporten, hoe doe je dat?’. Ervaar hoe het is om te sporten met een visuele beperking tegen spelers uit het Nederlands Goalball team. En ontmoet andere enthousiastelingen uit de regio die zich bezig houden met aangepast sporten. Tijdens de Nationale Sport Week organiseren Team Sportservice en Amstelveen Sport op woensdagavond 21 september in Amstelveen een inspiratieavond aangepast sporten. Iedereen is welkom, kom jij ook?

Datum: Woensdag 21 september
Tijd: 19:00 – 22:00
Locatie: NTC Amstelveen

Geef je op via deze link: Nationale Sportweek 2022: Inspiratiesessie Aangepast Sporten – AmstelveenSport Deelname is gratis

Voor wie: verenigingskader, trainers, (buurtsport)coaches, vrijwilligers, andere geïnteresseerden
Kosten: gratis, aanmelden verplicht

 

 

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.