HomeSport- en beweeg hoogtepunten van deze maand

Sport- en beweeg hoogtepunten van deze maand

Samen zetten we sport en bewegen op de agenda! Elke maand zijn er in de gemeente Haarlemmermeer veel sport- en beweegactiviteiten te vinden. Team Sportservice verzorgt en ondersteunt dat om zo iedereen te laten profiteren van de positieve effecten van lichaamsbeweging.

Highlights van de maand september

Boekjes Sjors Sportief uitgereikt aan alle basisschool leerlingen

Wegens groot succes is nu een nieuwe editie uitgebracht van de Sjors Sportief en Sjors Recreatief voor alle 14.000 schoolkinderen in Haarlemmermeer.

Hoofddorp – De leerlingen van De Klippeholm mochten maandag 19 september als eerste de boekjes in ontvangst nemen. Wethouder Mariëtte Sedee van volksgezondheid en sport steunt het initiatief van harte: “De boekjes zijn niet alleen een uitnodiging om te gaan sporten en recreëren, maar ook een kennismaking met lokale verenigingen. Kinderen die enthousiast zijn kunnen hierna lid worden van een vereniging, en daar wordt iedereen blij van.“

Sportdag voor ISK Haarlemmermeer

Op de internationale schakelklas (ISK) van het Hoofdvaart College krijgen leerlingen die de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen een voorbereiding op het volgen van onderwijs in Nederland. Deze maand

Sportcafé

Ieder jaar organiseert het Team Sportservice in opdracht van de gemeente het Sportcafé voor sportverenigingen in de regio. Het doel is om sportclubs te inspireren en te faciliteren met kennis. Denk aan het werven van nieuwe leden, het werken met vrijwilligers en het uitwisselen van onderlinge ervaringen. Dit jaar stond de bijeenkomst in het teken van een veilig sportklimaat.

Tijdens het sportcafé overhandigde wethouder Mariëtte Sedee het Predikaat Veilig Sportklimaat uit aan Atletiek Vereniging Haarlemmermeer in Hoofddorp. Sportverenigingen in Haarlemmermeer werken nu aan het opstellen van een gedragscode voor het herkennen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag. De richtlijn vormt een houvast voor coaches, jeugdtrainers- en begeleiders bij sportverenigingen.

Wethouder Mariette Sedee: “Jeugdige sporters begeleiden blijft mensenwerk en deze richtlijn helpt mee om zelf alert te blijven op meer kwetsbare jongeren binnen een vereniging. Hoe gaan we hiermee om, als mens en als vereniging? Hoe houden we met elkaar de vinger aan de pols, en niet alleen op die stopwatch?”

En volgende maand dan?

Ook de komende maand staat weer vol sportieve activiteiten! De hoogtepunten zijn:

  • de vakantieactiviteiten:  Tijdens Halloween gaan we op diverse locaties professioneel lasergamen en interactieve games/voetbal spelen. Elke zaal toveren we om tot lasergame area met spoken, griezels en speciale effecten. Verstop je in kleedkamers, ren door de gangen en probeer elkaar te raken. Ben je uitgeschakeld? Ga dan lekker voetballen of meedoen aan de interactieve games.  https://jouw.teamsportservice.nl/haarlemmermeer/activiteiten/?target=vakantieactiviteiten
  • Het Regenboogfestival Haarlemmermeer, Vind jij het ook belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn? Dat je geaccepteerd wordt zoals je bent? Thuis, op straat, school, je werk en bij de sportclub? Kom dan zaterdag 15 oktober naar het eerste Regenboogfestival Haarlemmermeer. https://jouw.teamsportservice.nl/haarlemmermeer/activiteiten/gemeenten/regenboogfestival-pride-walk-15-10-2022/

Zo helpen we elke maand zo veel mogelijk mensen genieten van de voordelen van sport en bewegen. Daar profiteren we allemaal van!

 

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.