HomeSportkalender Haarlemmermeer

Sportkalender Haarlemmermeer

Weet jij met welke sportthema’s inwoners zich deze maand bezighouden en hoe je als raadslid het beste op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op sport in onze gemeente?  Dat is precies waarom Team Sportservice deze Sportkalender heeft gemaakt.

Deze maand zijn de gemeenteraadsverkiezingen en juist daarom start nu de Sportkalender. Zo blijf je op de hoogte van belangrijk sportnieuws. Geef de fysieke kalender een mooie plek en scan de code wanneer het uitkomt om de laatste update van cijfers en feiten te zien. Of open elke maand onze reminder op de mail, zodat je nooit een nieuwtje mist.

Elke geinvesteerde euro levert minstens 2,5 euro op aan maatschappelijk rendement

Highlight van de maand

Heb jij ook gezien hoe het er aan toe ging bij The Voice de afgelopen weken? Dat willen we natuurlijk niet in onze gemeente en zeker niet bij verenigingen waar kwetsbare inwoners actief zijn. Gelukkig heeft Team Sportservice samen met Gemeente Haarlemmermeer en enkele sportorganisaties de Haarlemmermeerse Richtlijn ontwikkeld. Maatregelen die een sportorganisatie kan nemen om het sportklimaat een stuk veiliger te maken:

  • alle trainers/coaches die werken met minderjarigen of andere kwetsbare doelgroepen zijn in bezit van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag;
  • er is minimaal 1 geschoolde vertrouwenscontactpersoon op de vereniging aanwezig waar je naar toe kunt als er een incident is voorgevallen;
  • de vereniging voert een beleid gericht op een positieve sportcultuur.

Voor jou is het belangrijk om de inwoners te kunnen uitleggen dat de gemeente echt werk maakt van een Veilig Sportklimaat. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Neem dan contact op met Daphne Tervelde via e-mail.

 

Thema geld, wie verdient wat?

Een van de meest beladen onderwerpen in de gemeente is de verdeling van geld. Waar liggen jouw voorkeuren en hoe zorgen we er voor dat geld op de juiste plekken terecht komt? Sportverenigingen hebben het in de coronaperiode zwaar te verduren gehad. Om steun te bieden aan sportverenigingen is een onderdeel van de opdracht die Team Sportservice van de gemeente heeft, het ondersteunen bij het professioneel houden of maken van de vereniging.

Zo helpen we om begrotingen op orde te houden, helpen we om nieuwe verdienmodellen te vinden en activeren we leden om zich in te zetten voor hun geliefde sportclub. Ook inwoners zijn daarmee geholpen, want een gezonde sportclub kan de contributie laag houden. En daar profiteren we allemaal van!

 

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.