HomeRegelingen en tegemoetkomingen

Regelingen en tegemoetkomingen

Om iedere inwoner van Haarlemmermeer de mogelijkheid te bieden om mee te doen met diverse sport-, beweeg en cultuurprojecten zijn er verschillende gemeentelijke en landelijke regelingen om mensen met een minimum inkomen te ondersteunen op het gebied van sport en cultuur.

Regelingen en tegemoetkomingen:

  1. Jeugdfonds Sport & Cultuur
    Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Ouders en verzorgers kunnen zelf geen aanvraag indienen, maar kunnen terecht bij Team Sportservice Haarlemmermeer via e-mail of 023 – 205 55 00.
  2. Haarlemmermeer doet mee! voor kinderen
    De gemeente Haarlemmermeer ondersteunt ouders met ‘Haarlemmermeer doet mee!‘. Via deze regeling kunnen ouders voor kinderen van 4 tot 18 jaar een aanvraag indien via Stichting Leergeld Haarlemmermeer. De maximale vergoeding is € 500 per kind per jaar en kan worden ingezet voor de sportvereniging en sportspullen, zwemles en sportkampen.
  3. Haarlemmermeer doet mee! voor volwassenen
    De gemeente Haarlemmermeer ondersteunt volwassenen met ‘Haarlemmermeer doet mee!‘. Via deze regeling kunnen volwassenen die sport-, culturele of recreatieactiviteiten willen doen een aanvraag indien via Stichting Meerwaarde. De maximale vergoeding is € 165 per jaar voor deelname aan een activiteit en € 60 voor materiaal en benodigdheden.

Stichting Leergeld Haarlemmermeer

Stichting Leergeld Haarlemmermeer maakt het mogelijk dat kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten waardoor zij hun talenten op sportief gebied, maar ook bijvoorbeeld op school en met culturele activiteiten kunnen ontwikkelen. De kracht van Stichting Leergeld Haarlemmermeer is dat de drempel voor hulpaanvragen laag is, het persoonlijke contact en dat er verwezen wordt naar bestaande lokale voorzieningen.

Neem bij vragen over regelingen en tegemoetkomingen contact op met Team Sportservice Haarlemmermeer via e-mail of 023 – 205 55 00.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.