HomeNieuwsHaarlemmermeer leent hulpmiddelen voor sporters met beperking

Haarlemmermeer leent hulpmiddelen voor sporters met beperking

Wethouder sport Mariette Sedee, rolstoeldanser Astrid Jonker en regiocoördinator aangepast sporten Nikki Hakkesteegt openden met de overdracht van een estafettestokje officieel de Uniek Sporten speluitleen in de gemeente Haarlemmermeer; een initiatief om hulpmiddelen uit te lenen aan sporters met een beperking.

(regiocoördinator aangepast sporten Nikki Hakkesteegt, rolstoeldansen Astrid Jonker en wethouder Sport Haarlemmermeer, Mariette Sedee)

“Voor mensen met een beperking kan het lastig zijn om actief te bewegen of een passende sport te vinden”, vertelt wethouder Sedee. “Daarom is de Uitleenservice Uniek Sporten een goed initiatief. Zo krijgen inwoners de kans meer sporten uit te proberen en de juiste hulpmiddelen te vinden.” Rolstoeldanser Astrid Jonker van Walking Wheels kan dat alleen maar bevestigen: “Ik ben gaan sporten om zo lang mogelijk mobiel te kunnen blijven. Zonder kracht of kennis hoe je rolstoel werkt, red je het niet alleen op straat. En wat ik niet had verwacht, maar nu wel enorm waardeer: sporten is sociaal én gezellig.”

Sporthulpmiddelen

Uniek Sporten zorgt ervoor dat mensen met een mobiliteitsbeperking gratis sporthulpmiddelen kunnen uitproberen voor maximaal 4 maanden. Van een tennisrolstoel tot een handbike. Daarnaast zijn er andere voordelen. Zo kunnen inwoners advies krijgen over sporthulpmiddelen en het gebruik ervan. Een eenmaal gekozen hulpmiddel wordt persoonlijk gepast en afgesteld en tijdens de uitleenperiode blijft technische ondersteuning beschikbaar.

Uniek Sporten

De uitleenservice van Uniek Sporten is een initiatief van Fonds GehandicaptenSport, NOC*NSF en Welzorg en kan niet zonder de steun van lokale partijen en financiering vanuit de gemeente. Gemeenten die in de regio Amstelland en Meerlanden meedoen aan de uitleenservice zijn Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Uithoorn en Haarlemmermeer. Regiocoördinator Nikki Hakkesteegt: “We hopen dat hierdoor steeds meer inwoners met een beperking gaan bewegen en sporten, en dat leidt weer tot meer gezonde en gelukkige mensen in Haarlemmermeer.”

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Uniek Sporten Uitleen, dan kunt u naar www.unieksporten.nl/uitleen of contact opnemen met Nikki Hakkesteegt via nhakkesteegt@teamsportservice.nl of via 088 2037381.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.