HomeNieuwsWe stellen aan je voor: onze nieuwe bewegingsagoog Remon Schoorl

We stellen aan je voor: onze nieuwe bewegingsagoog Remon Schoorl

Voorstellen Remon Schoorl

Mogen we even aan je voorstellen: onze nieuwe collega Remon Schoorl. Hij is bewegingsagoog binnen ons team. Dat betekent dat hij allerlei activiteiten organiseert en uitvoert. Denk aan wandelgroepen opzetten in de wijken en kernen, Fit en Gezellig in Schagen en OldStars. Zijn focus ligt op ouderen en mensen die een klein netwerk hebben.

 

Daarom zul je hem de komende tijd ook regelmatig tegen het lijf lopen op je club. “Ik kom liever langs dan dat ik alles via de mail doe. Ik laat liever mijn gezicht zien, zodat je een beeld hebt van wie je tegenover je hebt. Als je iets nodig hebt, weet je precies bij wie je moet zijn”, aldus de bewegingsagoog.

Remon – let even goed op de spelling want hij wil geen Ramon genoemd worden – komt graag kennismaken en vragen beantwoorden. Maar ook stellen, omdat hij wil weten hoe hij jullie vereniging kan ondersteunen. Communicatie is zijn sleutelwoord, dus nodig hem vooral uit als je iets wilt weten. Hij kan je bijvoorbeeld op weg helpen met OldStars binnen de club.

Misschien kun je even uitleggen wat OldStars is

“Tuurlijk. OldStars is een project van het Nationaal Ouderenfonds. Het zijn bestaande sporten die je op oudere leeftijd nog kunt doen. Maar dan een tandje minder. Dus voetbal, maar dan in de wandel- of loopvariant. Walking Football. Of tennis, korfbal, handbal, fietsen, noem maar op. Elke vereniging zou het aan kunnen bieden. Dus stel, je bent een handbalvereniging en wil ook wat aanbieden voor ouderen, dan zou ik je kunnen helpen met de opzet ervan. Kort gezegd ben ik de schakel tussen jouw vereniging en het Ouderenfonds. En als ik je geholpen heb met de opzet, ga ik er weer tussenuit. Want dan kunnen jullie het aanbod zelf voortzetten.”

En dan is er nog De Derde Helft, wat is dat?

“Dat is nog iets laagdrempeliger dan OldStars. De kantine en de sportomgeving fungeren als een maatschappelijke plek. Ouderen kunnen daar een activiteit doen, maar dat hoeft per se het aanbod van de vereniging zelf te zijn. Neem ik weer handbal als voorbeeld. Je hoeft geen handbaltraining te geven, maar je zou een sjoelbak in de kantine kunnen zetten. Of jeu de boules aanbieden op het veld. Kaartspelletje, kopje koffie erbij. Het gaat echt om gezelligheid, samenzijn en misschien nog een beetje bewegen.”

 

Zowel bij OldStars als De Derde Helft zorgt Remon voor de opstart. Hij begeleidt, staat bij, legt contact met het landelijke projectbureau, regelt de promotiematerialen en gaat samen met jouw club op zoek naar deelnemers. “Soms kunnen we zelfs een van onze buurtsportcoaches inzetten om te helpen bij de lessen. Dat hebben we in het verleden met de tennisvereniging in Middenmeer gedaan. En als jullie later nog eens vragen hebben of materiaal nodig hebben, ideeën zoeken voor activiteiten, dan kan ik ook meedenken. Dat doe ik bijvoorbeeld bij JVC in Julianadorp. Om de zoveel weken ga ik daar even langs om te vragen wat ik kan betekenen.”

Wat levert het de vereniging eigenlijk op?

“Een positieve naam en misschien nieuwe leden, want je boort een nieuwe doelgroep aan. Mensen die voorbij komen zien dat er reuring is bij je vereniging en dat kan ze uitdagen om een keer mee te doen of in ieder geval een kijkje te nemen.”

Wil je nu weten of OldStars of De Derde Helft iets voor jouw vereniging is? Neem dan contact op met Remon Schoorl via rschoorl@teamsportservice.nl of bel naar kantoor in Schagen: 0224-214774 of Den Helder: 0223-684726.