HomeVoor jouZorg en welzijn

Zorg en welzijn

Veel inwoners van Schagen, Den Helder en Hollands Kroon weten hun weg te vinden naar het sport– en beweegaanbod. Er is echter ook een groep mensen die nog drempels ervaart om te gaan sporten of bewegen. Denk bijvoorbeeld aan vluchtelingen, inwoners met psychische klachten of met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het sport– en beweegaanbod

Door sport- en beweegaanbod voor deze doelgroepen aan te bieden, maar ook door hen te begeleiden bij vrijwilligerswerk of andere dagbestedingstrajecten, speelt Team Sportservice een rol bij het begeleiden van ‘kwetsbare burgers’. Sport als middel en niet als doel.

Noordkop voor elkaar is een initiatief van Wonen Plus Welzijn en MEE & de Wering in samenwerking met gemeentes, zorg- en welzijnsorganisaties en is dé verbindende schakel tussen mensen met een hulpvraag, vrijwilligers en professionals in de gemeente Den Helder, Hollands Kroon en Schagen.

Structurele of incidentele hulp

De hulpvraag en het aanbod kan structureel of incidenteel zijn, klein of groot. Zoek je bijvoorbeeld iemand die regelmatig een kopje koffie met je wil drinken, of je eens in de zoveel tijd kan helpen met je tuin? Je wil graag als vrijwilliger aan de slag bij een sportvereniging of bent als scholier op zoek naar een maatschappelijke stage? De website verstrekt ook informatie over cursussen en bijeenkomsten.