HomeVoor jouAanbod jongste jeugd

Aanbod jongste jeugd

Voor de jongste jeugd in de leeftijd van 0-4 jaar heeft onze volle aandacht. Want wat je op jonge leeftijd leert, neem je mee als je ouder wordt. Zo richten wij ons op een gezonde generatie 2040 en geven wij tips en advies door beweegworkshops en voorlichting.

Cursus Fietskriebels

Deze fietscursus bestaat uit een reeks van 5 lessen van 45 minuten waarin kinderen leren fietsen. Tijdens de lessen leren kinderen hun evenwicht bewaren, sturen, fietsen en vooral plezier hebben in bewegen. Op (loop)fietsjes, stepjes, driewielers of loopwagentjes kunnen de kinderen activiteiten doen.

Daarnaast maken we hiermee de ouders bewust van het belang van fietsen en krijgen ze tips hoe zij thuis hun kinderen kunnen helpen om te leren fietsen.

Buitenspelletjes

In deze workshop krijgen pedagogisch medewerkers handvatten en inspiratie welke spelletjes je samen met de kinderen kan doen tijdens het buitenspelen. De leskaarten zijn inclusief, eventueel met beweegtas.

We komen 90 minuten langs om samen de pedagogisch medewerkers te scholen, zodat ze zelf creatiever worden tijdens de buitenspeelmomenten.

Training Beweegkriebels

De training Beweegkriebels richt zich op het aanbieden van spelenderwijs bewegen in de dagelijkse structuur. Bewust bewegen met baby’s, peuters en dreumesen vraagt bijzondere vaardigheden, zoals creativiteit, begeleiding en spelinzicht.

In de training Beweegkriebels werken professionals en studenten met de doelgroep 0-4 jarigen. Team Sport-service traint en ondersteunt hen in het ontwikkelen en uitvoeren van een uitdagend, speels beweegaanbod. Er is keuze tussen een korte training van 2 workshopavonden van 2 uur, of de volledige cursus Beweegkriebels van 17 uur (verdeling tijden/dagen nader te bepalen).

Gezonde Kinderopvang

Onze JOGG-professional helpt jullie graag om op de kinderopvanglocaties het programma Gezonde Kinderopvang écht onderdeel te maken van de dagelijkse praktijk in de kinderopvang.

Peuter4daagse

Tijdens de opvanguren van jullie kinderopvang/peuterspeelzaal lopen de kinderen met de pedagogisch medewerkers elke dag minimaal een kwartier langs een zelf uitgezette route. Na vier dagen ontvangen de kinderen een vrolijke, officiële medaille als beloning. Dit initiatief van de wandel-bond is goed voor de dagelijkse beweging, ouderverbinding en laat kinderen en ouders zien dat het hartstikke leuk is om te wandelen. Wij kunnen jullie helpen met de opzet en met een stimuleringsbudget.

Water drinken

Voldoende water drinken is essentieel voor het behalen en behouden van een goede gezondheid van kinderen. Onze JOGG-regisseur zet zich in om water zoveel mogelijk toegankelijk en aantrekkelijk te maken binnen de omgevingen waar kinderen veel komen. Zo maken we samen het water drinken heel normaal. Neem vooral contact met ons op om samen met dit thema aan de slag te gaan.

Beweegvriendelijke omgeving

Buitenspelen draagt bij aan de sociale, motorische, cognitieve en emotionele ontwikkeling van het jonge kind en is goed voor de gezondheid.

Team Sportservice heeft specialisten in huis op gebied van de beweegvriendelijke omgeving. Zij kunnen kinderdagverblijven ondersteunen in het beweegvriendelijker en veiliger maken van de buitenruimte. Daarbij zien zij mogelijkheden en kansen in de al bestaande omgeving.

Ook de kinderen maken deel uit van dit proces. Waar dromen zij van als het gaat om buitenspelen?

Wij komen graag bij je langs op locatie om samen een BVO-scan of buurtsafari te maken en te inventariseren waar de kansen liggen voor een beweegvriendelijke en veiligere omgeving.