HomeVoor jouSenioren

Senioren

Het belang van beweging op oudere leeftijd kan niet genoeg benadrukt worden. Het bevordert niet alleen uw fysieke gezondheid, maar heeft ook aanzienlijke voordelen voor de mentale fitheid. Door regelmatig in beweging te blijven, ondersteunt u uw hart- en longfunctie, waardoor de kans op chronische aandoeningen aanzienlijk verkleind wordt. Bovendien zorgt beweging voor een boost aan energie, waardoor u zich niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk frisser voelt.

Onze buurtsportcoaches begrijpen het belang van beweging en hebben diverse activiteiten georganiseerd om uw welzijn te ondersteunen. Of u nu op zoek bent naar lichte oefeningen of meer uitdagende fysieke activiteiten, wij hebben iets voor u. Bekijk de rechterkolom voor structurele activiteiten en scroll een klein stukje naar beneden voor het laatste nieuws over onze initiatieven.

Sociale voordelen van beweging op oudere leeftijd

Bewegen is niet alleen goed voor het individu, maar het brengt ook mensen bij elkaar. Door deel te nemen aan bewegingsactiviteiten in groepsverband vergroot u niet alleen uw fysieke gezondheid, maar ook uw sociale kring. Het is een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten, vriendschappen te sluiten en samen te genieten van een gezonde levensstijl.

Ontdek onze activiteiten

Onze buurtsportcoaches hebben met zorg een scala aan activiteiten samengesteld om aan de diverse behoeften van senioren te voldoen. Of u nu de voorkeur geeft aan wandelen, yoga, of andere vormen van lichaamsbeweging, we hebben iets dat bij u past. Ontdek de voordelen van beweging op oudere leeftijd en doe mee aan onze activiteiten. Neem gerust een kijkje in de rechterkolom voor het vaste aanbod en scroll naar beneden voor het laatste nieuws en updates of klik hier voor meer nieuws.

Samen werken we aan een gezondere, actievere levensstijl op oudere leeftijd. Doe met ons mee en ervaar de positieve impact van beweging op uw welzijn!

Meer weten

Wekelijkse activiteiten 2024 – aansluiten kan altijd!

Heb je zin om iets aan beweging te doen, maar liever niet alleen? Kijk hieronder welke…

Meer weten

Doortrappen tot je 100e

Veiliger fietsen tot je honderdste. Dat is het voornaamste doel van Doortrappen. Een programma voor ouderen…

Meer weten

Valpreventie

Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. Dat is natuurlijk…