HomeNieuwsEen avond van Passie en Prestatie: SportGala Schagen 2024

Een avond van Passie en Prestatie: SportGala Schagen 2024

Op dinsdag 21 mei vond het SportGala Schagen weer plaats in zaal Alpha in Schagen. Gemeente Schagen, het Topsportfonds en Team Sportservice Noordkop hadden hun krachten gebundeld om een fantastische avond neer te zetten, gevuld met meerdere toffe acts. Het doel? De topsporters uit de gemeente Schagen in het zonnetje zetten.

Passie voor de prestaties

Als de topsporters uit de gemeente Schagen in het zonnetje worden gezet, is het niet gek als de avond ook door een ware ‘Skagenees’ wordt gepresenteerd. Daarom was acteur Cees Geel, geboren in Schagen en onder meer bekend van Flikken Rotterdam, de presentator van de avond. Naast Cees stond Puck de Nijs-Visser, wethouder van onder andere sport, spelen en sportieve recreatie, op het podium. Samen hebben ze de avond, met het thema ‘Passie voor de Prestaties’, feestelijk geopend.

Tal van mooie acts

Na een lopend buffet waar menig topsporter jaloers op zou worden, wist harpiste Halina Riteco de topsporters te raken met twee mooie nummers. Ze trapte af met ’Perfect’ van Ed Sheeran, gevolgd door ’Here Comes The Sun’ van The Beatles. Perfect om de avond te beginnen. Vervolgens gingen de heupen even los met een actieve workshop van Dansschool Sizzling Salsa. De dans “die je ook na twee drankjes nog kunt doen”, de merengue, werd vol energie door alle bezoekers uitgevoerd.

De acts werden daarna kort onderbroken door een pauze in de vorm van een inspirerende sessie over de passie achter de prestaties. Isabel Grevelt, langebaanschaatsster, en Anna Buter, handbalster, werden door presentator Cees en wethouder Puck geïnterviewd over hun passie voor de sport, hun uitdagingen en hun prestaties.

Sopraan Tess Marique Oostwouder mocht na de inspiratiesessie haar zangkunsten laten horen. Met een broer die actief is in de sportwereld, koos Tess ervoor zich meer te richten op cultuur. Het is dan ook niet geheel onverwacht dat ze met het nummer ‘One Moment in Time’ van Whitney Houston een krachtige indruk maakte op het publiek. Haar zang werd vergezeld door een mooie video die de prestaties van de topsporters liet zien.

Een interactieve showcase

Vervolgens wist de gepassioneerde basketballer Galdino Haimé van Showcase Basketball een dynamische en spectaculaire show neer te zetten. Op zijn eigen manier gaf Galdino nog vorm aan een toffe interactieve challenge tussen twee topsporters. Het was even spannend, maar uiteindelijk eindigde de challenge in een gelijkspel. “Prachtig op zo’n avond als deze,” aldus Dani Bankert van Team Sportservice Noordkop en medeorganisator van het SportGala Schagen.

Vervolgens hadden Galdino en Cees nog enkele stellingen om het gesprek met het publiek aan te gaan. Zo werd er bijvoorbeeld gevraagd: “Sta je open om nieuwe dingen te leren?” Hierop reageerde een persoon uit het publiek met een humoristisch antwoord, waarbij hij aangaf dat nieuwe dingen leren niet voor hem is weggelegd aangezien al het talent naar zijn broertje is gegaan. Een lach kon bij de meeste in de zaal niet onderdrukt worden.

Feestelijke afsluiting

De laatste act van de avond werd verzorgd door Tess, die ‘Tomorrow’ van Annie zong. Wederom wist ze het publiek te grijpen met haar stem. De avond werd daarna feestelijk afgesloten met een groot fotomoment met alle sporters en artiesten op het podium van Alpha. Fotograaf Pierre Mettes wist iedereen mooi neer te zetten en, in samenwerking met de techniek van Alpha, het publiek te verrassen door een confettikanon te lanceren. Met een toffe foto als resultaat. Daarna kon iedereen even bijkomen en nagenieten onder het genot van een borrel en een dessert.

Al met al, een geslaagde avond. Zo vond ook Dani: “Het was een mooie avond waar topsporters wat van elkaar konden leren en waar we ze echt in het zonnetje hebben gezet.”