HomeNieuwsEen feest van sportiviteit: Succesvolle G-niale Sportdag in Spartahal Schagen

Een feest van sportiviteit: Succesvolle G-niale Sportdag in Spartahal Schagen

Afgelopen zaterdag 11 mei vond alweer de tweede editie plaats van de G-niale sportdag in de Spartahal in Schagen. Onder leiding van Remon Schoorl, bewegingsagoog bij Team Sportservice Noordkop, hebben maar liefst 40 deelnemers kennisgemaakt met allerlei diverse sporten. 

Op deze sportieve dag waren verschillende verenigingen aanwezig om deelnemers met een beperking een fantastische tijd te bezorgen. Door de aanwezigheid van de verenigingen konden de deelnemers op een gave manier ontdekken welke sport het beste bij hen past. Zo stonden er verschillende activiteiten op het programma, zoals een handbalclinic van Ilona Smit, basketbalclinic van Break Out ’88, silent disco en nog veel meer. 

Na een stevig ontbijt begon om 11:00 uur de sportdag met een openingswoord van Mary van Gent, wethouder in Hollands Kroon. Tijdens haar openingswoord stonden de deelnemers, tussen de 12 jaar en 80 jaar, al te popelen om te beginnen. Zodra het startsein werd gegeven, ging iedereen los. Vol energie en met veel enthousiasme werd er gesport, maar niet voordat iedereen meedeed met een gezamenlijke warming-up. 

Een dag om te onthouden 

Na een sportieve en actieve dag, en vele foto’s met de Team Sportservice-mascotte Tim de Tijger, was er nog een mooie medaille-uitreiking. De dag werd om 13:15 uur dan ook feestelijk afgesloten. “We hebben deze tweede editie van de G-niale sportdag mooi vormgegeven, met dank aan de verschillende verenigingen, de geweldige deelnemers, en een bezoek van de wethouder,” aldus Remon Schoorl. “We gaan ervoor om in het najaar nog een G-niale sportdag te organiseren. We hopen natuurlijk dat we alle deelnemers nogmaals mogen ontvangen!”