HomeVoor jouAangepast sporten

Aangepast sporten

Bewegen is goed voor iedereen, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je een beperking hebt (lichamelijk, verstandelijk, visueel, auditief, een chronische aandoening of stoornis binnen het autismespectrum), is het niet altijd makkelijk om een sportactiviteit te vinden die geschikt is en die je ook nog eens leuk vindt. Toch zijn er ook voor jou veel mogelijkheden. Onze regiomedewerker Aangepast sporten Rina Blondeau informeert je graag.

 

Wil je een idee krijgen wat Team Sportservice voor jou kan betekenen? Bekijk het op ons YouTube-kanaal. Daarnaast organiseren wij regelmatig in samenwerking met sportaanbieders clinics om te ervaren of een sportactiviteit bij jou past.

Heb je als vereniging ondersteuning nodig?

Team Sportservice Noord-Holland begeleidt en ondersteunt beweegaanbieders die een aangepast beweegaanbod hebben of hiermee willen starten. Om leden te werven werken we samen met het (speciaal) onderwijs en de zorg. Ook deskundigheidsbevordering en advisering bij subsidie- en sponsoraanvragen behoren tot de mogelijkheden.

Voor al je vragen kun je terecht bij Rina Blondeau: rblondeau@teamsportservice.nl.

Het laatste nieuws online

Lees de laatste nieuwsbrief

Op de site van Uniek Sporten kun je zelf ook zoeken welk sportaanbod er voor je in de regio is. In deze animatie krijg je een idee.

Hulpmiddelenplatform

In het web van verschillende instanties krijgen veel sporters met een handicap niet de juiste hulp om de vaak kostbare hulpmiddelen vergoed te krijgen. Uniek Sporten heeft daarom in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een hulpmiddelenplatform opgezet: Uniek Sporten HulpmiddelenOp het hulpmiddelenplatform is een korte animatiefilm te zien: ‘Hoe werkt het aanvragen van een hulpmiddel’.