HomeNieuwsVolop Actie en Plezier: 200 kinderen renden tijdens de Scholierenveldloop in Schagen

Volop Actie en Plezier: 200 kinderen renden tijdens de Scholierenveldloop in Schagen

Schagen –  Op 13 maart bruiste Schagen van energie en sportiviteit tijdens de Scholierenveldloop. Op de atletiekbaan van TAS’82 waren vlotte kinderen en een vriendelijke sfeer geen uitzondering. Ruim 200 leerlingen van verschillende basisscholen verzamelden zich om vol enthousiasme samen te bewegen en te genieten van de veldloop.

Met steun van Univé en Albert Heijn wist Team Sportservice, in samenwerking met TAS’82, een fantastische en dynamische dag te organiseren. De buurtsportcoaches van Team Sportservice en vrijwilligers van TAS’82 waren druk in de weer en liepen stralend over het terrein, waar naast de veldloop ook vier atletiekonderdelen klaarstonden voor de kinderen.

Een speciaal thema

Dit jaar stond de Scholierenveldloop in het teken van de Olympische Spelen in Parijs, wat zorgde voor een bijzonder moment. De speciale scholenceremonie, gebaseerd op de iconische landenceremonie van de Olympische Spelen, gaf een uniek tintje aan het evenement. Elles Brouwers, buurtsportcoach van Team Sportservice en medeorganisator van het evenement, vertelt hier meer over. “Het thema van de Olympische Spelen voegde echt iets speciaals toe aan het evenement. Dit was onder andere te merken aan de geweldige openingsceremonie.”

Sportiviteit stond centraal

Naast het Olympische thema waren er ook veldlopen die qua kwaliteit en uitdaging niet onderdeden voor de Olympische wedstrijden. Zo was er een intense ronde bij de groep 11+. Twee jongens van de Vogelweid baanden zich een weg naar de top, vastbesloten om als eerste te eindigen. De laatste meters waren een zenuwslopende strijd. Met vastberadenheid op hun gezichten renden ze naar die felbegeerde positie. Lange tijd leek de leider van de race onoverwinnelijk. Maar plotseling struikelde hij. Een onverwachte wending gaf de ander de kans om voorbij te gaan. In een prachtig gebaar van sportiviteit stopte de achtervolger. Hij wachtte geduldig tot zijn tegenstander weer overeind kwam. Samen staken ze de finishlijn over en deelden ze de eerste plaats.

Een groot succes

De Scholierenveldloop was een groot succes. Lianne Steeman, buurtsportcoach van Team Sportservice en medeorganisator van het evenement, was duidelijk onder de indruk: “De opkomst was fantastisch. Het was geweldig om te zien hoe meer dan 200 kinderen in beweging kwamen. Zeker omdat de Scholierenveldloop de voorgaande jaren niet werd georganiseerd. We zijn ook dankbaar voor de aanwezigheid van de wethouder, die het belang van de Scholierenveldloop wist te benadrukken.”