HomeNieuwsTeamdag Team Sportservice: Kom uit je niks-la en laat je M&M’s thuis

Teamdag Team Sportservice: Kom uit je niks-la en laat je M&M’s thuis

Onlangs hield Teams Sportservice Noordkop weer een teamdag. Deze worden ingezet om de teamleden van nieuwe informatie te voorzien, zich te ontwikkelen op persoonlijk vlak en ter afsluiting volgt altijd een actief, sportief onderdeel. Dit keer was dat golfsurfen.

Meegevoerd worden op de golven bleek lastiger dan verwacht; het was wachten op de juiste golf, peddelen met de armen en dan heel vlot omhoog komen en toch je evenwicht bewaren. Gelukkig was het weer die middag prachtig, dus het vallen en weer omhoog komen in de golven was heerlijk ontspannend.

Twee workshops

Dat mocht ook wel, na de intensieve ochtend waarin twee workshops in de planning stonden. Marina Jansen van Team Sportservice gaf uitleg over subsidiestromen en de actieve rol die onze teamleden daarin kunnen spelen. Daarna volgde een interessante uitleg over een attente manier van feedback geven door Joyce Carols van Binsbergen, die ingezet kan worden in gesprekken met partners, inwoners en deelnemers aan activiteiten en lessen. En natuurlijk ook binnen het team zelf.

Metaforen

Een bijzonder weetje gaf zij ons mee: er zijn belangrijke verschillen tussen de hersenen van vrouwen en mannen. Er zijn andere verbindingen en manieren waarop informatie opgeslagen wordt. Vrouwen verbinden veel aan elkaar, mannen focussen steeds op 1 ding. De metaforen die Joyce hiervoor gaf waren een kom met M&M’s (vrouwenhersenen) en een kast met laatjes, waarvan de onderste de ‘niks-la’ was (mannenhersenen). Met deze beelden werd duidelijk dat de hersenen anders werken en dat aanpassen van de manier van communicatie helpend kan zijn om elkaar beter te begrijpen. Deze metafoor werd direct opgepikt en verwoord via de gevleugelde uitspraak: ‘Kom uit je niks-la en laat je M&M’s thuis!’