HomeNieuwsSuccesvolle ouderavond mentale gezondheid jongeren

Succesvolle ouderavond mentale gezondheid jongeren

Afgelopen maandagavond bruiste de aula van het Regius College Wilhelminalaan in Schagen van energie tijdens de ouderavond voor ouders van scholieren op het voorgezet onderwijs. Met een opkomst van meer dan 250 deelnemers was de sfeer levendig en de ruimte goed gevuld. Volgens Silke van Oosten, organisator van de ouderavond, verliep alles heel soepel en was het een geslaagde avond.

Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de inspirerende lezing van Steven Pont, een autoriteit op het gebied van ontwikkelingspsychologie. Hij deelde waardevolle inzichten over de mentale veerkracht van pubers en hoe ouders deze kunnen stimuleren.

 
Naast de boeiende lezing waren er ook diverse workshops van vooraanstaande experts, waaronder Halt, Brijder, GGD, Yuri Cornelisse, Humanitas en Link Jongerenwerk. Zij behandelden onderwerpen als het stimuleren van verstandige beslissingen, het bevorderen van veerkracht en schoolprestaties, het verminderen van stress en prestatiedruk, het voorkomen van geldzorgen, en het begrijpen van de risico’s en gevolgen van social media.

De ouderavond bracht niet alleen ouders samen, maar gaf hen ook concrete tools en handvatten om hun kinderen op een effectieve manier te ondersteunen in hun ontwikkeling. Kortom, het was een avond vol inspiratie.