HomeNieuwsProvincie geeft met extra budget boost aan Sportakkoord

Provincie geeft met extra budget boost aan Sportakkoord

Extra servicebudget vanuit provincie voor sportclubs

De provincie Noord-Holland stelt extra servicebudget beschikbaar voor sportclubs die (nog meer) willen inzetten op een club waar iedereen zich thuis voelt en met plezier kan sporten en bewegen. Met dit budget kunnen sportclubs gratis gebruikmaken van services uit het Nationaal Sportakkoord. Denk aan ondersteuningsmogelijkheden als scholingen, workshops en begeleidingstrajecten, die helpen om jouw club nog inclusiever, veiliger en positiever te maken. 

 

Wil jouw sportclub aan de slag met de thema’s ‘Inclusief sporten en bewegen’ of ‘Positieve sportcultuur’, neem dan contact op met verenigingsondersteuner Nanda Timmerman. Zij gaat met jouw club in gesprek om samen te bepalen welke behoeftes en doelen de club precies heeft en welke service daar het beste bij aansluit. Vervolgens dient zij een aanvraag in via de Adviseur lokale sport, Sigrid Schweitzer. Na goedkeuring ontvangt jouw club de ondersteuning en kun je aan de slag met het realiseren van je ambities.

Meer weten over de stappen die een club moet zetten om ondersteuning te ontvangen? Check het stappenplan ‘Hoe kan mijn sportclub ondersteuning ontvangen vanuit het Sportakkoord?

Voel je thuis in de sport

Gedeputeerde Zita Pels: “Sporten is voor iedereen belangrijk en om dat met plezier te kunnen doen moet je je wel thuis voelen bij de club waar je lid van bent. Ongeacht gender, kleur of achtergrond. Soms gebeurt uitsluiting of discriminatie onbewust, soms bewust. Clubs die hiermee aan de slag willen kunnen dat met behulp van een pallet aan services uit het Sportakkoord doen. Inclusieve sportclubs dragen bij aan een inclusieve gemeenschap, inclusieve gemeente en dus ook inclusieve provincie. Daar streven wij als Noord-Holland naar!”