HomeNieuwsJOGG – Groot mens: Ron van der Graaf

JOGG – Groot mens: Ron van der Graaf

Een Groot Mens. Dat is een volwassene die zich op wat voor manier dan ook inzet voor een gezonde omgeving voor kinderen. In deze korte serie stellen we een paar van deze Grote Helderse Mensen aan je voor. Ken je – of ben je – zelf een Groot Mens? Schroom dan niet om je aan te melden voor deze rubriek. Vertel ons waarom je denkt in aanmerking te komen en motiveer dit natuurlijk. Stuur je mail naar Jessica Glasbergen: jglasbergen@teamsportservice.nl. Binnen Team Sportservice zet zij zich als JOGG-regisseur in voor de gemeente Den Helder en Hollands Kroon. Met als inzet: Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst.  

  1. Even voorstellen. Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Ron van der Graaf, 61 jaar en ik werk als scheepscoördinator op het Marinebedrijf. Ik heb een relatie en we hebben samen zes kinderen, die niet meer thuis wonen, en zes kleinkinderen en de zevende is op komst. Al meer dan 25 jaar ben ik actief als vrijwilliger bij FC Den Helder en daar heb ik verschillende functies vervuld. Zo was ik betrokken bij de fusie tussen HRC en Helder. Namens FC Den Helder zit ik in de schoolvoetbalcommissie en ik ben secretaris van de stichting Schoolvoetbal Den Helder.  

  1. Het is belangrijk dat wij en onze leefomgeving gezonder worden. Hoe draag jij daaraan bij?

Dat doe ik door samen met anderen diverse voetbaltoernooien te organiseren. Met Schoolvoetbal proberen we zoveel mogelijk kinderen te laten sporten. Daarom kunnen ze gratis meedoen aan het toernooi. We hopen de jeugd hiermee enthousiast te maken om lid te worden van een vereniging. Met als doel dat ze wekelijks een sport beoefenen en zo gezond bewegen.
   

  1. Ken je meer mensen die zich inzetten voor een gezondere omgeving?

Ik ken iemand waar ik veel respect en bewondering voor heb. Die dag in dag uit alles regelt om de jeugd van FC Den Helder te laten trainen en voetballen. Op die manier – omdat ze buiten zijn en veel bewegen – zorgt hij voor een gezonde leefomgeving. De man waar ik veel respect en bewondering voor heb, is Hans Verhoef.