HomeNieuwsJOGG – Groot mens: Rene Krijnen

JOGG – Groot mens: Rene Krijnen

Een Groot Mens. Dat is een volwassene die zich op wat voor manier dan ook inzet voor een gezonde omgeving voor kinderen. In deze korte serie stellen we een paar van deze Grote Helderse Mensen aan je voor. Ken je – of ben – zelf een Groot Mens? Schroom dan niet om je aan te melden voor deze rubriek. Vertel ons waarom je denkt in aanmerking te komen en motiveer dit natuurlijk. Je kunt je mail sturen naar Jessica Glasbergen: jglasbergen@teamsportservice.nl. Binnen Team Sportservice zet zij zich voor de gemeente in voor JOGG – Gezonde Jongeren Gezonde Toekomst. 

Even voorstellen. Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Rene Krijnen, 59 jaar, geboren en getogen in Den Helder. Ik heb twee volwassen kinderen die beiden al het huis uit zijn. Mijn vrouw is in 2014 overleden aan de gevolgen van kanker. Ik ben verpleegkundige van mijn vak en werk momenteel als leidinggevende binnen een organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een beperking. Als gediplomeerd jiu jitsu-leraar B geef ik les bij MSV Zeemacht, zowel aan senioren als aan jeugd. Verder geef ik ook les aan senioren bij Budocentrum Julianadorp.  

Het is belangrijk dat wij en onze leefomgeving gezonder worden. Hoe draag jij daaraan bij?

Ik merkte dat er behoefte was aan een cursus weerbaarheid en zelfverdediging, met name voor meisjes en vrouwen. Tijdens deze trainingen gebruikte ik technieken en methodieken uit de training Rots en Water. Om deze training beter te begrijpen en hanteren deed ik zelf een cursus Rots en Water-trainer. Ik geef inmiddels voor het tweede jaar via Jeugdfondssport les op basisscholen. De training laat kinderen bewegen, bewust worden van hun lijf en gevoel. Het leert kinderen opkomen voor zichzelf (rots) maar ook flexibel te zijn (water).  

Naast deze lessen geef ik ook jiu jitsu aan kinderen. Ook hier is het mooi om kinderen te laten bewegen en plezier te laten hebben. Het maakt ze sterker, fysiek maar zeker ook mentaal. Het leert ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan.  

En veder train ik volwassenen in een kleinschalige fitnessgroep, geef ik een training om veilig te leren vallen voor ouderen. Daarvoor ben ik instructeur Zeker Bewegen bij de Judo Bond Nederland.  

En dan werk ik met mensen die te maken hebben met stress en spanningen. Vanuit kyusho jitsu dat uitgaat van meridianen en drukpunten op het lichaam (bekend van accupunctuur) geef ik ontspanningsmassage, shiatsu stoelmassage en reiki.  

Ken je meer mensen die zich inzetten voor een gezondere omgeving?

Iedereen die bij MSV Zeemacht trainingen geeft en alle mensen die op andere manieren de vereniging een warm hart toedragen en tijd investeren, zodat zo’n 1100 sporters in allerlei takken van sport kunnen sporten. De investering die deze mensen leveren wordt vaak onderschat.