HomeNieuwsJOGG – Groot mens: Marieke Holthuijsen

JOGG – Groot mens: Marieke Holthuijsen

Een groot mens. Dat is een volwassenen die zich op wat voor manier dan ook inzet voor een gezonde omgeving voor kinderen. In deze korte serie stellen we een paar van deze grote Helderse Mensen aan je voor. Ken je -of ben je- zelf een Groot Mens? Schroom dan niet om je aan te melden voor deze rubriek. Vertel ons waarom je denkt in aanmerking te komen en motiveer dit. Stuur je mail naar Jessica Glasbergen, onze JOGG-regisseur bij Team Sportservice Noordkop: jglasbergen@teamsportservice.nl.

Even voorstellen. Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Marieke Holthuijsen, 34 jaar. Ik woon sinds 2009 in Den Helder, eerst samen met mijn man en later zijn daar ook onze twee kinderen bij gekomen. We hebben 6 kippen en 3 muizen. Sinds 2019 werk ik voor de gemeente Den Helder als beleidsmedewerker Groen & Spelen.

Het is belangrijk dat wij en onze leefomgeving gezonder worden. Hoe draag jij daaraan bij?

In mijn functie bij de gemeente ben ik verantwoordelijk voor de speeltuinen in de openbare ruimte. Als er bijvoorbeeld een speeltoestel stuk is, zorg ik ervoor dat er geld is om dit te vervangen. Daarbij kijk ik altijd naar wat een buurt wil en of het wel nodig is om op deze plek een nieuwe speelplek te maken. We proberen de speeltuinen in de gemeente zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo willen we bijvoorbeeld niet op elke plek dezelfde toestellen, maar hier en daar weer eens iets anders. Dan valt er nog wat te ontdekken als je bij een andere speelplek komt. Ook proberen we van de speelplekken een gezamenlijke ontmoetingsplek te maken. Want spelen is pas echt leuk als je het samen met andere kinderen kunt doen!

Ken je meer mensen die zich inzetten voor een gezondere omgeving?

Dat weet ik zo even niet. Maar als iemand zich wil melden, dan graag! We kunnen nog veel meer Grote Mensen gebruiken in Den Helder.