HomeNieuwsJOGG – Groot mens: Judith Roelofs

JOGG – Groot mens: Judith Roelofs

Een Groot Mens. Dat is een volwassene die zich op wat voor manier dan ook inzet voor een gezonde omgeving voor kinderen. In deze korte serie stellen we een paar van deze Grote Helderse Mensen aan je voor. Ken je – of ben – zelf een Groot Mens? Schroom dan niet om je aan te melden voor deze rubriek. Vertel ons waarom je denkt in aanmerking te komen en motiveer dit natuurlijk. Je kunt je mail sturen naar Jessica Glasbergen: jglasbergen@teamsportservice.nl. Binnen Team Sportservice zet zij zich voor de gemeente in voor JOGG – Gezonde Jongeren Gezonde Toekomst. 

Even voorstellen. Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Judith Roelofs, geboren en getogen in Den Helder, 48 jaar. Ik woon samen met mijn partner in Den Helder en ik heb mijn eigen bedrijf: stadskwekerij De Groene Stek. 

Het is belangrijk dat wij en onze leefomgeving gezonder worden. Hoe draag jij daaraan bij?

Ik bied dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat doe ik op onze biologische kwekerij op Fort Westoever. Ook zorgen we voor groenonderhoud van het terrein.   

Samen met mijn team kweken we groenten en kruiden voor de lokale horeca en mensen uit de buurt. Een van onze doelen is kennis vergroten en betrokkenheid bij voeding stimuleren. 

Ken je meer mensen die zich inzetten voor een gezondere omgeving?

Mensen die ook zeker een bijdrage leveren aan een gezonde leefomgeving zijn de mensen die net als wij op het fort een zogenaamde adoptievuilnisbak onderhouden. De gemeente heeft deze bakken op verzoek van mensen die deze onderhouden (leegmaken) neergezet. En zij houden ook vaak een deel van hun buurt schoon met de prikstok! Vanuit het idee ‘waar niks ligt, gooi je het ook niet zo snel neer’. Ik heb respect voor deze betrokken inwoners van mijn stad!