HomeNieuwsJOGG – Groot mens: Jacco Kat

JOGG – Groot mens: Jacco Kat

Een Groot Mens. Dat is een volwassene die zich op wat voor manier dan ook inzet voor een gezonde omgeving voor kinderen. In deze korte serie stellen we een paar van deze Grote Helderse Mensen aan je voor. Ken je – of ben – zelf een Groot Mens? Schroom dan niet om je aan te melden voor deze rubriek. Vertel ons waarom je denkt in aanmerking te komen en motiveer dit natuurlijk. Je kunt je mail sturen naar Jessica Glasbergen: jglasbergen@teamsportservice.nl. Binnen Team Sportservice zet zij zich voor de gemeente in voor JOGG – Gezonde Jongeren Gezonde Toekomst. 

Even voorstellen. Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Jacco Kat, 51 jaar en vader van drie kinderen. Ik ben franchisenemer van de Albert Heijn Schootenplaza. 

Het is belangrijk dat wij en onze leefomgeving gezonder worden. Hoe draag jij daaraan bij?

Ik ben als ondernemer maatschappelijk betrokken, ik sta open voor ‘gezonde’ initiatieven en ik ben partner van JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst). Ik probeer steeds bewuster keuzes te maken wanneer ik iets sponsor. Zo deel ik al een aantal jaar water uit tijdens de Avondvierdaagse. Voorheen was dit een zoet drankje, maar water wordt net zo dankbaar ontvangen.  

Daarnaast is er in de winkel een groter aanbod van biologische producten dan commercieel ideaal is. Toch wil ik de mensen die biologisch willen eten, variatie bieden.  

Scholen krijgen bij mij altijd korting en op dit moment ben ik bezig met een plan om sportverenigingen te ondersteunen. Daarover later meer. 

Ken je meer mensen die zich inzetten voor een gezondere omgeving?

Raymond Koen is iemand die zich inzet voor een gezondere omgeving. Als hoofdcoach van het Noordkop Running team biedt hij atleten handvatten voor sportieve en persoonlijke groei. Daarnaast is hij trainer van onder andere de jongste jeugd.