HomeNieuwsGrote opkomst voorlichtingsbijeenkomst cursus Cognitieve Fitness en In Balans – Den Helder

Grote opkomst voorlichtingsbijeenkomst cursus Cognitieve Fitness en In Balans – Den Helder

In MFC de Boerderij gaf Marijke de wijs, Team Sportservice buurtsportcoach en bewegingsconsulent kwetsbare groepen, twee informatiebijeenkomsten. Beide bijeenkomsten waren drukbezocht. Bij de eerste gaf ze informatie over de cursus Cognitieve Fitness en bij de tweede sprak ze over de cursus In Balans. Beide cursussen gaan binnenkort van start in Den Helder.

Cognitieve Fitness

De deelnemers die meer informatie wilden over de cursus Cognitieve Fitness, waarmee je weer meer gaat bewegen in combinatie met hersengymnastiek, werden flink aan het werk gezet. Ze deden een paar brainboosters (oefeningen waarbij je veel moet nadenken) en Marijke liet ze een aantal eenvoudige oefeningen ervaren. Reacties op de bijeenkomst waren onder andere “het was interessant, en ook intensief”, “de informatie werd duidelijk verteld”, “het was gezellig, niet saai, en duidelijk” en ‘leerzaam”.

20 deelnemers schreven zich direct in voor de trainingen, die 17 april starten. De eerste groep start van 10:30-12.00 uur, de tweede groep van 12.10-13.40 uur.

In Balans

De cursus In Balans, met als doel om steviger op de been te blijven, werd ook positief ontvangen. De deelnemers deden direct mee met oefeningen die ze tijdens de cursus ook krijgen en vonden de interactie met elkaar en de cursusleider erg leuk. In de reacties werd vooral aangegeven dat iedereen de informatie zeer duidelijk vond en dat ze het samen bewegen nuttig en gezellig vonden.

Deze cursus, die Marijke samen met een fysiotherapeut geeft, start 20 april. Daarvoor zijn al 19 deelnemers enthousiast.

Ben je ook benieuwd naar de cursus Cognitieve Fitness of In Balans? Neem dan contact op met Marijke via mdewijs@teamsportservice.nl.
Of bel 088 – 20 373 50.

Marcel Kossen (Comfort & Welzijn) geeft informatie over hulpmiddelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deelnemers bij een eerdere cursus In Balans.