HomeNieuwsFijne fiets- en Ontdekdag Hollands Kroon met fietsencheck en smoothiebike

Fijne fiets- en Ontdekdag Hollands Kroon met fietsencheck en smoothiebike

De Fiets- en Ontdekdag van 1 juni, in de gemeente Hollands Kroon, startte bij cultuurhuis de Kolk in Lutjewinkel. Met een kopje koffie of thee wachtten de deelnemers tot iedereen zich daar gemeld had. Allereerst kregen de deelnemers een korte uitleg over de Fiets- en Ontdekdagen die Team Sportservice Noordkop organiseert en wat het project Doortrappen inhoudt. Daarna stapte de groep op de fiets en trapten de deelnemers richting Nieuwe Niedorp.

 

Fietsencheck

In Nieuwe Niedorp was de eerste tussenstop. Bij Koks Tweewielers kregen alle deelnemers een korte fietsencheck van de monteur. Sommige fietsen kregen direct een snelle aanpassing, waarna gelukkig alle fietsen waren goedgekeurd en de route vervolgd werd. 

 

 

Smoothie smikkelen

De volgende stop was het parkeerterrein van zwembad de Rijd. Hier werd de kennis van de deelnemers getest op het gebied van fietsveiligheid via een korte quiz. Daarna stapte de groep weer op de fiets en volgde de route via ’t Veld naar Barsingerhorn. Bij het tramhuisje van Barsingerhorn was het tijd voor een gezonde tussenstop. Hiervoor moesten de deelnemers zelf nog wel even aan het werk, want voor hun gezonde smoothie moesten ze nog wel even fietsen op de smoothiebike. Na het opsmikkelen van de smoothie fietste de groep verder naar cultuurhuis de Kolk, het begin- en tevens eindpunt in Lutjewinkel. 

Doortrappen Fiets- en Ontdekdagen

Dit soort Doortrappen Fiets- en Ontdekdagen organiseren wij iedere keer op een andere locatie. Onze fietsspecialisten maken een route waarbij de fietser belangrijk is. De route gaat door natuur -uiteraard wil het oog ook wat- over goed begaanbare fietspaden en wordt zo veilig mogelijk gemaakt. Dus er worden wegen uitgekozen die autoluw zijn, drukke of onoverzichtelijke kruispunten worden gemeden.

Meedoen

Lijkt het jou nu ook leuk mee te doen aan zo’n Doortrappen Fiets en Ontdekdag, kijk dan hier op onze website wanneer alle dagen zijn. De eerstvolgende staat 13 juli op de planning in de omgeving Tuitjenhorn. Aanmelden kan via een mail naar Wilco Kenter, wkenter@teamsportservice.nl of bel 088-020373050.