HomeNieuwsDoortraproute Schagen tijdens 4e Fiets- en Ontdekdag verreden onder stralende zon

Doortraproute Schagen tijdens 4e Fiets- en Ontdekdag verreden onder stralende zon

Donderdag 13 juli 2023 organiseerden we, op een dag met een stralende zon, alweer de 4e Fiets- en Ontdekdag. Dit keer met een nieuwe Doortraproute door de Gemeente Schagen.

De Fiets- en Ontdekdag startte bij IJclub SIS in Warmenhuizen. Met een kopje koffie of thee en uitzicht op de prachtige foto’s van de clubgeschiedenis aan de muur zaten de deelnemers ‘mooi an’ totdat iedereen zich had aangemeld.

Korte fietsles

Allereerst kregen de deelnemers onder leiding van onze buurtsportcoach Berend een korte fietsles met handige tips en oefeningen op de skeelerbaan van IJsclub SIS. Vervolgens stapte iedereen op voor de prachtige Doortraproute Schagen,  langs onder andere de dorpen Warmenhuizen, Schoorldam, Sint Maarten, Dirkshorn en Tuitjenhorn.

Ruïne van Nuwendoorn

Langs de Westfriese Omringdijk, nabij Krabbendam, was de eerste tussenstop bij het historisch rijksmonument ‘Huis van Nuwendoorn’. Huis van Nuwendoorn was ooit een levendige dwangburcht, nu is het een plek om te spelen, te rusten of te picknicken. Wij gebruikten deze stop om het gesprek met de gezellige groep aan te gaan over veiligheid in het verkeer.

Fietsencheck

De volgende stop was in het centrum van Sint Maarten waar Bike Totaal Boersen voor ons klaarstond voor een fietsencheck. De fietsen van de deelnemers kregen een korte “APK-keuring” en daarnaast gaven de medewerkers tips over fietsspiegels en fietshelmen.

Smoothiebike bij het Meer van Dirkshorn

Onze laatste tussenstop was bij het Meer van Dirkshorn. Een superplek aan het water waar de deelnemers een gezonde smoothie op onze smoothiebike fietsten. Hierna vervolgden we de route en reden we het laatste stuk van deze Doortraproute.

Rond de klok van 16.00 uur kwamen we weer aan bij de startlocatie in Warmenhuizen. Iedereen was enthousiast en bevestigde dat het een heerlijke fietsmiddag was, met een mooie groep. Met weer een Doortraproute rijker was dit opnieuw een geslaagde Doortrappen-activiteit.

Meefietsen tijdens de volgende Fiets- en Ontdekdag?

Donderdag 5 oktober en donderdag 12 oktober staan de volgende Fiets- en Ontdekdagen op de agenda. Houd onze website en socials in de gaten. Daar plaatsen wij steeds het laatste nieuws.

Korte fietsles van buurtsportcoach Berend Opdam.

 

Genieten van een route door de natuur onder een prachtige blauwe lucht met witwollen wolken.