HomeNieuwsCheckpunt Hartstichting in Nieuw Den Helder een groot succes

Checkpunt Hartstichting in Nieuw Den Helder een groot succes

In Nieuw Den Helder hebben de twee checkpunten van de Hartstichting een grote impact gehad op de lokale gemeenschap. Deelnemers reageerden enthousiast op het evenement vanwege de laagdrempelige en open benadering.

Het evenement, georganiseerd door de Hartstichting, 2Diabeat en Positief Gezond, bood deelnemers in Nieuw Den Helder de mogelijkheid om hun bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel te laten controleren. Daarnaast ontvingen zij informatie over leefstijlverbetering. Het hoogtepunt van het evenement was de grote opkomst. Verschillende deelnemers kwamen hun waardes meten vanwege recente hartaanvallen of TIA’s bij hun partners. Enkele bevindingen leidden tot gesprekken over gezondheid en welzijn, waarbij deelnemers actief betrokken waren en vragen stelden over voeding en levensstijl.

Reacties van deelnemers en toeschouwers waren overwegend positief. Ze prezen het initiatief vanwege de laagdrempelige toegang en openheid. Veel deelnemers toonden interesse in toekomstige evenementen en vroegen naar de mogelijkheid om hun gezondheidswaardes opnieuw te laten controleren.

Het evenement heeft niet alleen individuele deelnemers beïnvloed, maar heeft ook inzicht gegeven in wat er speelt bij de inwoners van de wijk Nieuw Den Helder. Dit inzicht zal worden gebruikt om toekomstige workshops, lezingen en activiteiten te plannen. De eerste stap is een aankomende gezondheidsmarkt op 25 mei.