HomeNieuwsBomvolle Week van de Gezonde Jeugd – 12 t/m 18 juni

Bomvolle Week van de Gezonde Jeugd – 12 t/m 18 juni

REGIO – In de week voor de Gezonde Jeugd is volop aandacht voor gezonder leven, toch lekker eten en met plezier bewegen. Voor iedereen die meer wil weten over gezond opgroeien heeft JOGG-regisseur Jessica Glasbergen van Team Sportservice, in samenwerking met JOGG Medemblik, Enkhuizen en Koggenland, de GGD, de Helderse Vallei en Hormoonbalans, een online programma samengesteld in de week voor de gezonde jeugd (12 t/m 18 juni). 

Maandag 12 juni

Workshop Gezonde snacks maken – 14.30-15.30u

Samen met Vanessa Hakhof.

We houden er allemaal van af een tussendoortje te nemen. ‘Even snacken of snoepen’. En wist je dat je heel gemakkelijk zelf een gezonde lekkere snack kunt maken? Vanessa Hakof probeert met jou een aantal recepten uit.

Deelname is gratis en voor alle leeftijden (vanaf 11 jaar). Opgeven kan bij hetfundament153@gmail.comEr kunnen maximaal 14 mensen meedoen.

Locatie: Het fundament, Dinterlstraat 153, Den Helder

Meer informatie

Freya hetfundament153@gmail.com of tel.: 06-82629958.

Vanessa vanessa@nieuweleefstijlcoach.nl of tel.: 06-40213759.

Masterclass Gezond zwanger worden en blijven – 19.30-20.30u

Tijdens deze online masterclass leer je met welke leefstijl- en voedingskeuzes je een zwangerschapskans vergroot en hoe je gezond zwanger blijft. In jip-en-janneke-taal maakt Natas je wegwijs over het belang van voedingsstoffen en nutriënten. Dat gaat over meer dan alleen foliumzuur en vitamine D3. 

Daarbij leer je welke disbalansen ervoor kunnen zorgen dat zwanger worden op dit moment niet lukt en wat je hieraan kunt doen. Na afloop van de masterclass weet jij welke voeding, supplementen en leefstijl bijdragen aan gezond zwanger worden én blijven!  

Meld je aan op https://hormoonbalansmetnatas.nl/gezond-zwanger-worden-en-blijven. 

Dinsdag 13 juni

Steun je kind met gezondere keuzes – 20.00-21.15u

Online bijeenkomst ‘Gezond en lekker in je lijf! Zo doe je dat!’ 

Martin Bennis (medisch specialist Noordwest Ziekenhuis en Project Leefstijl) en Ietske de Braij (jeugdverpleegkundige) vertellen hoe je gezonde keuzes maakt en waarom dit belangrijk is voor jouw kind(eren). In deze bijeenkomst leer je meer over:  

  • Hoe je morgen al simpel start met de eerste stappen! 
  • Tips om gezond en lekker in je lijf te zitten. 
  • Het belang van goed voor jezelf zorgen. 
  • Hoe onze omgeving invloed heeft op onze gezonde keuzes.

Om je aan te melden ga je naar www.ggdhn.nl/cursussen 

Donderdag 15 juni

Sportdag groep 8 – Den Helder

Tijdens deze sportdag, vol enerverende activiteiten waarin beweging centraal staat, is onze JOGG-regisseur Jessica Glasbergen aanwezig. Zij zorgt voor de gezonde dorstlesser: water, via een waterbar. Kinderen kunnen het heerlijke, verkoelende water in hun bekers schenken uit waterkannen met munt en fruit.

Alles wat je als opvoeder wilt weten over alcohol & drugs – 20.00-21.15u

Onlinebijeenkomst ‘Alles wat je als opvoeder wilt weten over alcohol & drugs.’ Want hoe laat je je kind gezond opgroeien in een wereld met alcohol en drugs? 

Een preventiedeskundige vertelt je onder andere over: 

  • Trends rondom alcohol en drugsgebruik onder jongeren  
  • Effecten en risico’s van alcohol en drugsgebruik  
  • Hoe je kan herkennen dat je kind middelen gebruikt  
  • Handvaten over hoe je hier het gesprek met je kind kan aangaan  
  • Waar je hulp en advies kunt vinden. 

Meld je aan via de site ggd-hollandsnoorden.opleidingsportaal.nl/aanbod 

Zaterdag 16 juni

Groente laten groeien

In de Helderse Vallei kunnen kinderen met hun ouders langskomen om in een potje, dat zij zelf maken, zaadjes te planten van courgette en lente-ui. Met de courgette en ui die zij hiermee laten groeien kunnen zij met de receptenkaart die ze meekrijgen, een heerlijke courgettesoep maken.

Meer informatie en opgeven voor deze gratis activiteit: Brecht de Groot b.de.groot@deheldersevallei.nl.

Tip voor scholen en partners: Deze leuke en informatieve les biedt onze JOGG-regisseur ook aan op jouw locatie. Neem hiervoor contact op met onze JOGG-regisseur Jessica Glasberen. jglasbergen@teamsportservice.nl of via 088 – 20 373 50. Kosten: 75 euro.

Gratis online bijeenkomsten 

Alle online bijeenkomsten zijn gratis, na je aanmelding ontvang je een bevestiging en een Zoom-link. Als je Zoom nog niet op je computer hebt geïnstalleerd, doe dat dan in ieder geval ruim voor de start van de bijeenkomst (of laat iemand dit voor je doen). 

Voor meer informatie over de bijeenkomsten, neem contact op met Jessica Glasbergen: jglasbergen@teamsportservice.nl of bel 088- 20 373 50.