HomeNieuwsRuim 1000 helderse scholieren rennen tijdens de scholierenveldloop

Ruim 1000 helderse scholieren rennen tijdens de scholierenveldloop

Woensdagmiddag bruiste Den Helder weer van energie en sportiviteit. De atletiekbaan van SV Noordkop stond mudjevol met trotse familieleden en enthousiaste kinderen. Ruim duizend Helderse scholieren van verschillende basisscholen hebben weer hun beste beentje voorgezet tijdens de 30ste editie van de Scholierenveldloop.

Met steun van Univé, Albert Heijn en Reussport organiseerde Team Sportservice Noordkop, in samenwerking met SV Noordkop, een fantastische Scholierenveldloop. De jonge deelnemers straalden van enthousiasme terwijl ze over het terrein liepen.

Feestelijke aftrap

Rond drie uur begon de Scholierenveldloop met een feestelijke opening. Team Sportservice Noordkop had een indrukwekkende ceremonie georganiseerd, geïnspireerd door de landenparade van de Olympische Spelen. Verschillende basisscholen namen deel aan de opening, waarbij elke school twee kinderen als vertegenwoordigers aanwees om naar het middenterrein te lopen. Onder daverend applaus van hun trotse familieleden betraden de kinderen het middenterrein. Als afsluiting genoot het publiek van een gaaf optreden van dansschool Rik Niks.

Kids gaan voor goud

Na een korte toespraak van wethouder Fotigui Camara, waarin hij het belang van sport benadrukte en zijn blijdschap uitsprak over het voortbestaan van de Scholierenveldloop, was het tijd voor de scholieren om te rennen. De jongste deelnemers uit groep 1 en 2, evenals de frame running-deelnemers, hadden vóór de openingsceremonie al de 400 meter voltooid. Nu was het de beurt aan de kinderen uit groep 3 t/m 8 om de uitdaging van 1000 meter aan te gaan.

Het waren een paar intense rondes waarin de kinderen zichzelf tot het uiterste dreven en persoonlijke records braken. Bij de finishlijn waren dan ook allerlei uitdrukkingen te zien; sommigen hadden nog wel een rondje kunnen lopen, terwijl anderen opgelucht waren dat het voorbij was. Na het ontvangen van hun welverdiende vaantje kregen de kinderen nog een bakje groenten en fruit, gesponsord door De Jong Assurantiën. Ook konden ze wat water pakken bij het waterpunt van JOGG.

Huldiging voor de winnaars

Na elke ronde werden de vijf snelste renners op het podium gehuldigd. Zij kregen een trofee en voelden zich even als echte olympische medaillewinnaars. Aan het einde van de dag werd ook de winnende school bekendgemaakt. Algemene Basisschool Comenius stak er met kop en schouders bovenuit en ontving de winnaarsbokaal.