HomeUniek Sporten Uitleen

Uniek Sporten Uitleen

Welke sport past het best bij je? En waar vind je de benodigde sporthulpmiddelen als je een fysieke beperking hebt? Uniek Sporten Uitleen kan daarbij helpen. Sinds half februari 2022 zijn de Noordkop-gemeenten aangesloten bij deze landelijke uitleen.

 

Doel is de mogelijkheid bieden eerst eens een sporthulpmiddel uit te proberen voordat je overgaat tot de aanschaf ervan. Je leent de hulpmiddelen van minimaal een week tot maximaal zes maanden. Binnen die periode kun je een goed beeld krijgen of die sport bij jou past. Ook of het fysiek bij je past. Je kunt dus meerdere keren gebruikmaken van de uitleen.

Persoonlijk afgesteld

Uniek Sporten Uitleen is meer dan alleen een uitleen voor een sportrolstoel of handbike, het is een mobiliteitsgarantie. Je krijgt via de uitleenservice advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. En wanneer nodig, dan leveren ze het product op jouw gewenste locatie af. Bovendien zitten er geen kosten verbonden aan deze dienst.

Aanvragen bij gemeente

Na de uitleenperiode kun je een rapport krijgen met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kun je naar de gemeente voor de aanvraag van het juiste sporthulpmiddel voor jou. Dat doe je via het wijkteam van je gemeente.

Vijf verschillende hulpmiddelen

  • allround sportrolstoel
  • court sportrolstoel
  • ligbike
  • aankoppelbare handbike
  • running frame

De uitleen is gericht op de leeftijd vanaf ongeveer 16 jaar. Dit heeft te maken met de maatvoeringen van de voorzieningen in het assortiment. Iemand van 12 jaar die relatief lang is, kan ook gebruik maken van deze voorzieningen. De framerunners zijn er wel in kleinere maten.

Vanaf 15 februari is Uniek Sporten Uitleen voor in ieder geval twee jaar beschikbaar in de Noordkop. Meer weten of een hulpmiddel aanvragen? Kijk op www.unieksporten.nl/uitleen