HomeAanbod voor professionals

Aanbod voor professionals

De allerkleinsten, in de leeftijd van 0-4 jaar, heeft onze volledige aandacht. Wat ze op jonge leeftijd leren, dragen ze mee naar volwassenheid. Ons streven is een gezonde generatie in 2040, en daarom gaan we voor een gezonde kinderopvang. We delen waardevolle tips en advies via beweegworkshops en voorlichting.

Cursus Fietskriebels

Onze fietscursus omvat 5 lessen van 45 minuten, waarin kinderen essentiële fietsvaardigheden ontwikkelen. Ze leren hun evenwicht bewaren, sturen en vooral genieten van bewegen op (loop)fietsjes, stepjes, driewielers of loopwagentjes. Ouders worden bewust gemaakt van het belang van fietsen, met praktische tips voor het stimuleren van fietsvaardigheden thuis.

Buitenspelletjes

In deze workshop ontvangen pedagogisch medewerkers praktische handvatten en inspiratie voor buitenspelletjes met kinderen. Met gebruik van leskaarten, eventueel met beweegtas, delen we in 90 minuten ideeën om de creativiteit van pedagogisch medewerkers te vergroten tijdens buitenspeelmomenten.

Training Beweegkriebels

De training Beweegkriebels richt zich op spelenderwijs bewegen in de dagelijkse routine met baby’s, peuters en dreumesen. Onze professionals en studenten werken met de doelgroep 0-4 jarigen, ondersteund door Team Sportservice. Kies uit een korte training van 2 workshopavonden van 2 uur of de volledige cursus Beweegkriebels van 17 uur.

Peuter4daagse

Tijdens opvanguren van jullie kinderopvang of peuterspeelzaal lopen kinderen met pedagogisch medewerkers elke dag minimaal een kwartier langs een zelf uitgezette route. Na vier dagen ontvangen ze een vrolijke medaille als beloning. Dit initiatief bevordert dagelijkse beweging, ouderverbinding en laat zien dat wandelen leuk is.

Water drinken

Voldoende water drinken is cruciaal voor de gezondheid van kinderen. Onze JOGG-regisseur streeft naar toegankelijk en aantrekkelijk water binnen kindvriendelijke omgevingen. Neem vooral contact op om samen aan de slag te gaan met dit thema.

Beweegvriendelijke omgeving

Buitenspelen draagt bij aan de sociale, motorische, cognitieve en emotionele ontwikkeling van jonge kinderen en is goed voor de gezondheid. Team Sportservice heeft specialisten in huis om kinderdagverblijven te ondersteunen bij het creëren van een beweegvriendelijke en veilige buitenruimte. Ook de kinderen worden betrokken bij dit proces.

Wij komen graag bij je langs op locatie om samen een BVO-scan of buurtsafari te maken en te inventariseren waar de kansen liggen voor een beweegvriendelijke en veiligere omgeving.

Gezonde Kinderopvang

Onze JOGG-professional helpt jullie graag om op de kinderopvanglocaties het programma Gezonde Kinderopvang écht onderdeel te maken van de dagelijkse praktijk in de kinderopvang. Heb je hier interesse in? Stuur ons gerust een e-mail via noordkop@teamsportservice.nl of bel ons via 088 – 20 373 50.  

Wil je weten welke activiteiten er zijn voor de de allerkleinsten? Neem een kijkje op onze activiteitenpagina