HomeTwirl-instructrice Jessica de Weert: “Door JSP kreeg ik genoeg leden voor een nieuwe vereniging!”

Twirl-instructrice Jessica de Weert: “Door JSP kreeg ik genoeg leden voor een nieuwe vereniging!”

Jessica de Weert is instructrice bij Twirlvereniging Passion uit Den Helder. Ze heeft de vereniging zelf opgericht, haar dochter was bij de start het eerste lid. Het huidige ledenaantal van 12 heeft Jessica bijna volledig aan JouwSportProject te danken.

Twirlen is een showsport, waarbij op muziek met een baton wordt gewerkt. Het lijkt op majorette, maar majorettes lopen met een fanfare mee, dat gebeurt bij twirlen niet. Vaak wordt er al op jonge leeftijd, meestal door meisjes, begonnen aan twirlen. Dat was ook zo bij Jessica. Ze gaf op haar beurt het stokje weer door aan haar dochter.

Gooien en vangen

Elke maandagavond in de gymzaal van Basisschool De Rank staan de meisjes allemaal enthousiast rond Jessica om hun favoriete sport twirlen te beoefenen. Ze draaien hun batons, gooien ze in de lucht en vangen ze (meestal) weer op. Het ziet er ingewikkeld uit maar de meisjes geven niet op en blijven net zo lang oefenen totdat het lukt. Het plezier straalt er duidelijk van af. Jessica lacht mee, ook als de batons niet worden opgevangen.

Zelf een vereniging gestart

Voor Jessica’s dochter Mirte, van 9 jaar, was het niet zo makkelijk om de sport te beoefenen: “Ik heb zelf vroeger ook aan twirlen gedaan en mijn dochter vond het ook heel leuk om te doen. Mijn vereniging bestond inmiddels niet meer en er was in Den Helder geen vereniging waar je kon twirlen. Daarom besloten we om zelf een vereniging op te richten.” Twee vriendinnetjes wilden ook meedoen. “Zo waren we al met drie leden. Maar dat was nog niet genoeg om het kosten dragend te maken.”

Waar haal je de leden vandaan?

JouwSportProject bood uitkomst. Via Team Sportservice Den Helder hoorde Jessica van JouwSportProject (JSP). Iedereen kan met het JSP een paar lessen een sport uitproberen voor een paar euro om te kijken of deze sport bij je past. Elke vereniging kan hier aan meedoen om zo potentiele nieuwe leden kennis te laten maken met een sport. “We hebben daar aan mee gedaan en al snel groeide ons ledenaantal. In eerste instantie kregen we twee nieuwe leden, maar die namen ook weer vriendinnetjes mee. Inmiddels zijn we al een tijdje met twaalf leden! Nu kunnen we alle kosten met de contributie betalen!”

Klein blijven

Twirlvereniging Passion is blij met het huidige aantal. “Een paar leden erbij kan altijd, maar we willen wel alle aandacht voor de meisjes blijven houden tijdens de training. Twirlen leer je haast één op één. Het is heel intensief en er zijn veel verschillende technieken.” De verschillende leeftijden trainen op aparte tijden. Er zijn ook wedstrijden waar je kunt promoveren. Er zijn bij Twirlvereniging Passion twee meisjes die dat hebben gedaan. Er zijn in totaal vier niveaus. “Mirthe in Nederlands Kampioen geworden! Op het EK werd ze zesde.” vertelt Jessica trots. Wil je meer weten over Twirlvereniging Passion, dan kun je kijken op Facebook en zoeken naar Twirlvereniging Passion. Voor meer informatie over JouwSportProject kijk je hier… 

Ook In The Spo(R)tlight?

Team Sportservice Schagen is altijd op zoek naar mooie verhalen van mensen die iets bijzonders hebben met sport en beweging. Ken jij iemand die je wil voorstellen voor de rubriek In The Spo(R)tlight? Stuur een mailtje naar hprijs@teamsportservice.nl. Dan maken we een afspraak voor een interview en een foto.