HomeJouwSportProject

JouwSportProject

Kennismaken met veel sporten

JouwSportProject is een leuke manier voor jong en oud om kennis te maken met veel verschillende sporten. Diverse sportverenigingen geven een aantal (bij voorkeur vier) introductielessen voor een minimale vergoeding. Zo vind jij misschien wel een sport die je leuk vindt. De lessen bij de sportvereniging worden gegeven door gediplomeerde of ervaren trainers. Schrijf je hier in…

Nieuw aanbod van sporten

Bekijk het nieuwe aanbod voor de periode die start in januari 2019.

Kijk hier voor het aanbod in Hollands Kroon

Kijk hier voor het aanbod in Schagen

Nieuwe sport

Ook als je al een sport beoefent is het JouwSportProject leuk om mee te doen. Voor iedereen is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met een andere sport zonder de verplichting te hebben om lid te worden van de vereniging.

Tijdsindeling

Je kunt je het hele schooljaar voor verschillende activiteiten inschrijven. De verenigingen kunnen drie periodes flexibel activiteiten aanbieden, het aanbod kan dus steeds veranderen. Kijk dus regelmatig op de site voor het actuele aanbod.

Periode Openstellen lessen

JSP 1 Tussen de zomervakantie en de kerstvakantie
JSP 2 Tussen de kerstvakantie en de meivakantie
JSP 3 Tussen de meivakantie en de zomervakantie

Schrijf je in

De kosten voor het JouwSportProject bedragen € 5,50 per sport. Je mag voor dit bedrag meestal vier keer meedoen bij de vereniging. Je kunt je inschrijven op deze site.

Voor meer informatie over het JouwSportProject kunt u bellen of mailen met Rina Blondeau: jspschagen@teamsportservice.nl, 0224-21 47 74 .

 

Informatie voor VerenigingenInformatie voor Onderwijs
Lijkt het uw vereniging leuk om (jonge) kinderen en/of jongeren te laten kennismaken met uw sport zonder dat zij direct lid hoeven te worden, maar ze dit na de kennismaking wellicht wel willen? Meld uw vereniging dan nu aan voor deelname aan het JouwSportProject van Team Sportservice Schagen.

Welke verenigingen kunnen meedoen?

Alle verenigingen en (commerciële) sportaanbieders uit de gemeenten Hollands kroon en Schagen kunnen zich aanmelden voor het JouwSportProject. Kinderen uit de regio mogen zich voor alle sporten aanmelden, ook buiten hun eigen gemeente. Mooie gelegenheid om uw vereniging binnen maar ook buiten de eigen gemeente te profileren.

Wanneer kunnen verenigingen meedoen?

JouwSportProject loopt gedurende een schooljaar en is opgedeeld in drie periodes. Na de zomer-, kerst- en meivakantie start een nieuwe periode. Inschrijven kan voorafgaand aan iedere periode, het hele jaar door. Verenigingen mogen, als ze dat willen, in alle drie periodes hun activiteiten aanbieden.

Voorwaarde voor deelname

JouwSportProject is bedoeld voor kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisschool en alle leerlingen van het Voortgezet Onderwijs (= 4 t/m 19 jaar). Verenigingen die aan een periode van JouwSportProject mee willen doen, dienen minimaal vier lessen bij de vereniging open te stellen waar deze doelgroep kan komen kennismaken met de sport en de vereniging. De enige voorwaarde is dat de lessen voor het JSP worden gegeven door een gediplomeerde of ervaren trainer.

Hoe aanmelden

Voorlopig kunnen verenigingen hun aanbod doorgeven door onderstaand formulier te downloaden en per e-mail naar jspschagen@teamsportservice.nl te sturen. Op het formulier kan worden aangegeven voor welke leeftijdscategorie de activiteit geschikt is, evenals het aantal kinderen dat bij de vereniging kan komen kennismaken met de sport. We streven ernaar om gedurende het schooljaar 2018/2019 het aanmeldsysteem voor verenigingen te digitaliseren zodat u daarna zelf uw aanbod aan kunt melden. Kiest u daarbij voor de lessen waarin u nog de meeste ruimte heeft voor nieuwe leden.

Introductielessen

Verenigingen kunnen op de basisschool ook een introductieles verzorgen in hun sport. De vereniging mag zelf bepalen op welke school/scholen en voor welke leeftijdsgroepen ze dat willen doen. Het geven van een introductieles is niet verplicht voor deelname aan JouwSportProject, maar wel een goede mogelijkheid omveel kinderen kennis te kunnen laten maken met uw sport.

Wat levert het de vereniging op?

In ieder geval een hoop plezier. De kinderen die aan de lessen komen deelnemen zijn doorgaans zeer enthousiast. Misschien zijn ze wel zo enthousiast dat ze bij de vereniging willen blijven!
De rol van de school in JouwSportProject

De rol van uw school is van grote betekenis voor de promotie van JouwSportProject bij de kinderen. Via de scholen wil Team Sportservice Schagen de kinderen informeren wanneer de inschrijving voor een nieuwe periode van start gaat. Wellicht kan er een stukje over JouwSportProject in de schoolkrant of de nieuwsbrief geplaatst worden, zodat ook de ouders op de hoogte zijn.

Aanmelden

De inschrijving gaat via de nieuwe website, speciaal voor JouwSportProject. De kinderen/jongeren kunnen alles via het internet doen.

Geen internet?

Wie geen internetmogelijkheid heeft, kan zich telefonisch inschrijven bij Sportservice Schagen via 0224 - 214 774. Het zou fantastisch zijn wanneer uw school leerlingen (en hun ouders), in de gelegenheid stelt om zich op school aan te melden voor JouwSportProject.

Introductielessen

Verenigingen die deelnemen aan JouwSportProject mogen op scholen introductielessen verzorgen. De lessen vinden plaats onder schooltijd. Verenigingen regelen dit zelf, door contact met misschien wel uw school op te nemen.

Nieuwe sporten

Ook voor kinderen/jongeren die al een sport beoefenen, is JouwSportProject leuk om mee te doen. Voor deze kinderen is het een mooie gelegenheid om ook eens kennis te maken met een andere, onbekende tak van sport zonder de verplichting te hebben om lid te worden van de vereniging.