HomeInspiratiebijeenkomst ‘Elk kind verdient een gezonde start!’

Inspiratiebijeenkomst ‘Elk kind verdient een gezonde start!’

Op woensdag 3 juli is er de inspiratiebijeenkomst ‘Elk kind verdient een gezonde start!’ voor managers, locatieleiders, pedagogisch medewerkers, gastouders en coaches gezonde start in de kinderopvang.

Elk kind verdient een gezonde start!

We willen allemaal dat kinderen in een gezonde en veilige omgeving opgroeien. Als professional in de kinderopvang geef jij vast graag het goede voorbeeld. Structurele aandacht voor een gezonde leefstijl voor kinderen is belangrijk in ons werk. Laat je inspireren met frisse ideeën over bewegen, gezonde voeding, natuur, ouderbetrokkenheid en aanpassen van beleid.

Programma

  • 17.00: Inloop
  • 17.10: Inzicht in aanpak Gezonde Kinderopvang
  • 17.25: 1e ronde workshops
  • 18.05: Pauze met gezonde maaltijd
  • 18.20: 2e ronde workshops
  • 19.00: Afsluiting tot uiterlijk 19.30 uur

Er wordt gezorgd voor een gezonde hap en drankje tussendoor, dus zelf eten mee nemen hoeft niet. Bent u manager of locatieleider? Nodig uw medewerkers ook uit op mee te gaan!

Workshops

Tijdens deze bijeenkomst kan je deelnemen aan twee workshops. Je kunt uit deze workshops kiezen:

1. Aanpak Gezonde Kinderopvang

Gezonde kinderopvang is met resultaat samenwerken aan Gezond Opgroeien. De partners van Gezonde Kinderopvang ondersteunen kinderopvangorganisaties met een scholing en een praktische aanpak. daarmee werken organisaties structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en aan de deskundigheid van medewerkers. Door Marja Schmitz, ambassadeur Gezonde Kinderopvang.

2. Vergroening in de kinderopvang

Tijdens deze actieve workshop wordt ingegaan op de uitgangspunten van groene pedagogiek in de kinderopvang en ervaren de deelnemers dat groen doen verbazingwekkend eenvoudig kan zijn! Geschikt voor teamleiders, locatieleiders en pedagogisch medewerkers. Door Brenda Bruinenberg van De Helderse Vallei.

3. Spelenderwijs actief bewegen

Actief bewegen met andersoortig materiaal met Beweegkriebels. Tijdens deze workshop worden verschillende vormen van spelen en bewegen behandeld met handige beweegtips voor speelplezier voor kinderen van nul tot vier. Door Monique de Vries en Ciska Bosma van Team Sportservice Schagen.

4. Gezonde en gevarieerde voeding

Gezond en gevarieerd eten draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. De kinderopvang speelt hierbij een belangrijke rol door een gezond aanbod en een positieve houding. De voedingsworkshop gaat over gezonde voeding voor kinderen en het aanleren van gezond eetgedrag als gastouder of pedagogisch medewerker. Door Mariska Rinkel van Dieet & Co.

5. Samenwerken met ouders: Hoe doe je dat? (duurt twee rondes)

Ouders zijn je onmisbare partner als je werkt met kinderen! Hoe kun jij samenwerking met alle ouders vormgeven in jouw werk? We gaan aan de slag met herkenbare praktijksituaties. Je gaat weg met inspiratie, voorbeelden en tips die je meteen kunt gebruiken. Door Claartje van Eijden van JOGG.

Meld je aan!

Wil je zeker zijn van een plek bij je workshop(s) die je graag wilt volgen, meld je dan snel aan, want vol is vol. Ben jij er ook bij? Heb je een specifieke vraag over een onderwerp of wil je iets bespreken? Dat kun je ook aangeven op het aanmeldformulier hier onder.