HomeCognitieve Fitness

Cognitieve Fitness

Bewegen heeft een gunstige invloed op de hersenen. Het zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen. En stimuleert bovendien het aantal verbindingen tussen hersencellen. Wil je dus lichaam en hersenen fit houden? Doe dan mee met onze (bewezen effectieve) cursus Cognitieve Fitness. 

 

Team Sportservice geeft cursussen van 15 lessen in de hele Noordkop. We combineren fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. Zo gaan we samen de strijd tegen dementie aan en richten ons op het behoud en de verbetering van lichamelijke en geestelijke fitheid.

Voor wie is deze cursus?

Iedereen die lichaam en denkvermogen wil prikkelen om fit en fris te blijven. Doel is een gezonder lichaam en gezondere geest.

De drie elementen van cognitieve fitness

  1. Inspanning. Een combinatie van spierversterkende oefeningen die de hartslag en ademhaling verhogen. Goed voor: hartslag, bloeddruk, gewicht en stemming.
  2. Uitdaging. We moeten de hersenen prikkelen en stimuleren met uitdagende oefeningen. Goed voor: geheugen, aandacht, concentratie, logica en (ruimtelijk) inzicht.
  3. Ontspanning. Ademhalingstechnieken en mindfulness-oefeningen zorgen voor ontspanning. Goed tegen: stress en afbraak van hersencellen.

Meer informatie

Weten wanneer de eerstvolgende cursus is? Kijk onze Activiteitenpagina. Wie meer wil weten, kan contact opnemen met Jolanda Ides via jides@teamsportservice.nl of naar kantoor bellen op 0224 – 214 774.