Cognitieve Fitness Breezand

Buurtkamer Carrousel

Past. Verhoeffpark 10A, , Breezand,

Buurtkamer Carrousel

Past. Verhoeffpark 10A
Breezand
Cognitieve fitness

Lichaam en hersenen fit houden? Doe mee met de (bewezen effectieve) cursus Cognitieve Fitness. We geven de cursus vanaf donderdag 8 september in buurtkamer Carrousel in Breezand. 

  1. Bewegen heeft een gunstige invloed op de hersenen
  2. Bewegen zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen
  3. Bewegen stimuleert het aantal verbindingen tussen hersencellen

Team Sportservice geeft een cursus van 15 lessen. We combineren fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. Zo gaan we samen de strijd tegen dementie aan en richten ons op het behoud en de verbetering van lichamelijke en geestelijke fitheid.

Voor wie?

Iedereen die lichaam en denkvermogen wil prikkelen om fit en fris te blijven. Doel is een gezonder lichaam en gezondere geest.

Drie elementen van Cognitieve Fitness

  1. Inspanning. Een combinatie van spierversterkende oefeningen die de hartslag en ademhaling verhogen. Goed voor: hartslag, bloeddruk, gewicht en stemming.
  2. Uitdaging. We moeten de hersenen prikkelen en stimuleren met uitdagende oefeningen. Goed voor: geheugen, aandacht, concentratie, logica en (ruimtelijk) inzicht.
  3. Ontspanning. Ademhalingstechnieken en mindfulness-oefeningen zorgen voor ontspanning. Goed tegen: stress en afbraak van hersencellen.

Meer info en aanmelden

Neem contact op met Jolanda Ides via jides@teamsportservice.nl of bel naar kantoor: 0224 – 214 774.