Nationale Diabetes Challenge 2024

Twee uur per week wandelen verlaagt de kans op een beroerte met dertig procent. Drie keer per week is beter voor je geheugen en een half uur per dag met de benenwagen kan depressiviteit met een derde verlagen. Daarom doet Team Sportservice ook dit jaar weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Op 14 en 15 mei 2024 starten de eerste wandelingen in Schagen, Anna Paulowna, en Julianadorp. Doe jij ook mee?  

Over een periode van 20 weken kunnen mensen met diabetes, of een verhoogde kans op diabetes, stap voor stap hun conditie verbeteren. Ervaar wat bewegen met je gezondheid en diabetes doet, en krijg tijdens de wandelingen tips over diabetes en wandelen. Het doel van deze challenge is om mensen met diabetes of een verhoogde kans op diabetes in beweging te brengen en samen proberen de conditie te verbeteren door middel van een wekelijkse wandeling die we qua afstand proberen uit te breiden.  

“20 weken lopen klinkt natuurlijk als een flinke uitdaging, maar in een gezellige en leuke wandelgroep bereik je veel”, aldus Remon Schoorl van Team Sportservice Noordkop. De afstanden worden rustig opgebouwd en zijn onder begeleiding van een ervaren (zorg)professional en/of een beweegcoach, denk hierbij aan een huisarts, diëtist, fysiotherapeut, podoloog en/of lifestyle coach. 

De wandelingen starten op dinsdag 14 mei in Schagen vanaf 14:45 uur, op dinsdag 14 mei in Anna Paulowna vanaf 16:00 uur, en op woensdag 15 mei in Julianadorp vanaf 15:30 uur. Iedere week vindt de wandeling op dezelfde dag, vanaf hetzelfde tijdstip plaats. Wandel elke week lekker mee.  

Aanmelden 

Meedoen is gratis. Wel is het fijn als je je aanmeldt. Dit kan via de volgende pagina’s: 

Heb je nog vragen? Neem contact op met Remon Schoorl via: rschoorl@teamsportservice.nl