Sloepzeilen voor mensen met een beperking 2024

Met gelijkgestemden varen, de bemanning helpen, lekker genieten van de tocht en de gehele dag de wind in de zeilen? Dat is weer mogelijk bij het Sloepzeilen op zaterdag 25 mei. Team Sportservice Noordkop organiseert, samen met Marine Watersportvereniging en Watersportvereniging Amstelmeer toffe evenement voor mensen met een beperking vanaf 16 jaar.

Tussen 8:30 uur en 9:00 uur kan je binnenlopen bij Watersportvereniging Amstelmeer. De dag start om 9:00 uur met een kopje koffie of thee. Om 9:30 uur begint het inschepen. In de haven liggen een aantal mooie sloepen klaar waarop deelnemers een mooi plekje kunnen vinden. Rina Blondeau van Team Sportservice Noordkop is enthousiast over de tocht: “Het is altijd een leuk gezicht om de deelnemers samen met de schippers door alle uithoeken van het Amstelmeer te zien varen”. Als iedereen er klaar voor is, zeilen de passagiers de haven uit en wiegen zo’n anderhalf uur over de golven. 

Lekkere lunch en zeilplezier 

Tijdens de tocht wordt er een heerlijke lunch verzorgd voor de deelnemers. En natuurlijk staat er nasi op het menu. Na de lunch stapt iedereen nogmaals in de sloep voor een tweede tocht. Met de wind in de haren waait je hoofd lekker leeg en kan je heerlijk genieten van het mooie landschap om je heen. Rina Blondeau hoopt dit jaar wederom op een mooie tocht: “de laatste jaren hadden we mooi weer, goede wind en enthousiaste deelnemers, daar zetten we dit jaar weer op in!” Wil je helpen? Dat kan! De schippers waarderen de hulp van de passagiers tijdens het zeilen. 

Rond 15.30 uur meren de sloepen weer aan in de haven. 

Meezeilen? Meld je aan! 

Zeil mee op deze geheel verzorgde dag, waar je ook nog een lekkere lunch krijgt. Aanmelden kan bij Rina Blondeau. Vul dit formulier in en stuur het op naar:  rblondeau@teamsportservice.nl. Je betaalt voor de hele dag 20 euro per persoon.