HomeVakkundig geschoolde trainers

Vakkundig geschoolde trainers

Trainer/coaches hebben een belangrijke rol bij het herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. Zij kunnen positief gedrag stimuleren en negatief gedrag voorkomen of bespreken. Het is belangrijk dat trainer-coaches (met in het bijzonder de trainer-coaches die werken met kwetsbare groepen) weten hoe zij invulling aan deze rol kunnen geven. Dat kan met een cursus, opleiding of e-learning waarin aandacht is voor pedagogiek en integriteit. Als club kan je er zorg over dragen dat trainer/coaches over deze kennis beschikken door hen aan te moedigen een cursus of opleiding te volgen. Dat helpt niet alleen mee aan een sociaal veilige sportomgeving voor je leden, maar zorgt óók voor meer sportplezier en leukere trainingen.

Opleiding ‘Een beetje Opvoeder’

Wij adviseren om elke trainer/coach de online opleiding ‘Een beetje opvoerder’ te laten volgen. NOC*NSF heeft deze opleiding ontwikkeld voor beginnende trainer/coaches. Een Beetje Opvoeder wordt gezien als het basisniveau van pedagogiek en integriteit waar een trainer/coach over zou moeten beschikken om een sociaal veilige sportomgeving te waarborgen. Mocht het opleidingsaanbod van de sportbond of andere (voor)opleidingen van de trainer-coaches bij jou op de club niet voldoen, kan je altijd terugverwijzen naar deze scholing.

Trainer/coaches die kennis bij willen spijkeren op een bepaald onderwerp kunnen ook de (gratis) modules integriteit volgen:

Clubkadercoach

Wil je meer weten over hoe je trainers-coaches met meer plezier voor de groep kan laten staan? Of hoe je ze motiveert om langer bij de club te blijven en zo nog meer kinderen met plezier kunnen laten sporten? Een clubkadercoach helpt jou om trainersbegeleiding op de club normaal te maken.  

 

Heb je andere wensen om jou trainers/coaches op te leiden? Vaak kun je een opleiding gratis aanvragen of voor een kleine vergoeding. Interesse? Neem contact met ons op via email of bel 088-2037380. Wij kunnen jou informeren over de mogelijkheden.

Meer weten

Clubkadercoach

Op zoek naar nog meer sportplezier bij de jeugd? Dan kom je tegenwoordig steeds vaker uit…

Meer weten

4 inzichten over trainerschap

Een trainer is verantwoordelijk voor het creëren van een sociaal, veilige sfeer tijdens de training. Hij…

0
YOUR CART
  • No products in the cart.