HomeClubkadercoach

Clubkadercoach

Op zoek naar nog meer sportplezier bij de jeugd? Dan kom je tegenwoordig steeds vaker uit bij de clubkadercoach. Een clubkadercoach (CKC) zorgt er door middel van trainersbegeleiding voor, dat het vrijwilligerskader de pedagogische en didactische handvatten aangereikt krijgen die zij nodig hebben. Op basis van jouw specifieke vraag verbindt een professional van Team Sportservice zich voor langere tijd aan de club. Het resultaat? Meer plezier onder trainers en jeugdleden, waardoor zij langer bij de club blijven sporten.

Belang van bekwame trainers

Plezier en ontwikkeling zijn belangrijke factoren als het gaat om beginnen met sporten en blijven sporten. Trainers en coaches spelen daarbij een doorslaggevende rol. Steeds meer wordt de waarde van sportclubs met een positieve sportcultuur onderkend: sociaal veilig, inclusief en pedagogisch sterk. Dat vraagt om trainers en coaches, die niet alleen sportinhoudelijk verstand van zaken hebben, maar juist ook in pedagogisch-didactisch opzicht bekwaam zijn. Hoe spreek je een groep sporters aan? Hoe houd je een groep sporters actief? Hoe zorg je dat ze iets leren? Maar vooral, hoe zorg je voor het plezier bij de sporters?  Daar kan een clubkadercoach bij helpen.

  • Een clubkadercoach werkt vraaggericht door te starten met meerdere gesprekken met bestuur en commissie(s). Hierdoor ontstaat een op maat gemaakt plan wat past bij de club en blijft de clubcultuur behouden.
  • Een clubkadercoach werkt echt in de praktijk. Dit doen ze door één-op-één trainersbegeleiding tijdens trainingen en wedstrijden. Trainers hoeven hierdoor nauwelijks extra tijd te investeren en krijgen direct passende antwoorden op hun vragen.
  • Al vanaf de start van het traject helpt de clubkadercoach mee met het zoeken en opleiden van een opvolger, een vrijwillige trainersbegeleider. Hierdoor blijft trainersbegeleiding ook na het vertrek van de clubkadercoach van kracht.
  • De inzet van de clubkadercoach is gericht op begeleiding van trainers en coaches. De focus ligt op het pedagogisch-didactisch aspect van het trainerschap. Dit doet hij/zijn aan de hand van de 4 inzichten van het trainerschap. Trainers krijgen op een hele laagdrempelige manier, praktische handvatten aangereikt. Hierdoor geven ze met meer plezier training en blijven ze langer lid. En als trainers meer plezier hebben, dan hebben de kinderen dat natuurlijk ook.
  • De clubkadercoach heeft een breed netwerk. Regelmatig wisselen ze ervaringen uit met andere clubkadercoaches en hebben ze snel een antwoord op situaties uit de praktijk.

Bekijk onderstaande video en ontdek hoe dat werkt en wat het oplevert.

Zet een clubkadercoach in voor jouw trainers en coaches

Team Sportservice heeft opgeleide clubkadercoaches, die graag bij jouw club aan de slag gaan. Ze helpen jouw trainers en coaches door hen structureel  en één-op-één te begeleiden. Geen curus, maaar gewoon in de praktijk. Zij zorgen ervoor dat iedereen plezier ervaart, dat de oefeningen lekker lopen en dat het sporten bij de club ook een bijdrage levert aan de sociale en persoonlijke ontwikkeling? En, heel belangrijk, zij zorgen ervoor dat na hun vertrek bij de club hun rol wordt overgenomen door trainersbegeleiders van de club zelf. 

Maar voordat zij kunnen beginnen is het van belang om een juiste match met een sportclub te maken. Er wordt namelijk ook wat van jou als club verwacht. Gelukkig krijg je er ook veel voor terug. Denk bijvoorbeeld aan meer plezier bij zowel jeugdspelers als jeugdtrainers. Daarnaast laat je met clubkadercoaching zien dat je werk maakt van een positieve sportcultuur op de club. Goed voor het imago dus!

Interesse

Heb jij interesse in trainersbegeleiding op de club? We lichten graag toe welke verwachtingen en tegenprestaties er bij een clubkadercoach-traject komen kijken en op welke manier jij je voor een traject kan aanmelden. Neem contact op met onze clubondersteuners voor meer informatie.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.