HomeVoor jouVolwassenen

Volwassenen

De gemeente Hilversum heeft de ambitie dat iedere inwoner van Hilversum de kans krijgt om op een gezonde manier te leven, op te groeien, te wonen, te bewegen en te sporten in een groene leefomgeving. In 2022 wordt daarom gestart met de projecten buurtsportcoaches Wandelen en buursportcoaches Gezonde Leefstijl.

De buurtsportcoaches Wandelen zetten zich in om zoveel mogelijk inwoners van Hilversum aan het wandelen krijgen. Wandelen is iets voor bijna iedereen, wandelen is toegankelijk en heeft veel gezondheidsvoordelen. Elke dag een half uurtje matig tot intensief bewegen in de buitenlucht is goed voor het lijf en hoofd.

De buurtsportcoach Gezonde Leefstijl is het centrale informatiepunt in de wijk op het gebied van gezonde leefstijl en bewegen. De buurtsportcoach vervult de schakelfunctie tussen inwoners en professionals en brengt vraag en aanbod dichter bij elkaar.

De gemeente Hilversum zet in op een gezonde leefstijl voor iedereen! Wil je meer weten over de projecten, initiatieven en (buurt)activiteiten? Klik dan hiernaast op het aanbod waarin je geïnteresseerd bent.