HomeHeel Hilversum Wandelt

Heel Hilversum Wandelt

In Hilversum is een breed aanbod van wandelactiviteiten dat door verschillende organisaties in sport, zorg en welzijn wordt aangeboden. Team Sportservice in Hilversum heeft van het georganiseerde wandelaanbod in en rond Hilversum een Wandelkalender samengesteld en biedt daarnaast een overzicht van de wandelroutes in de omgeving.

Wandelkalender Hilversum

In de Wandelkalender Hilversum staan de wekelijkse, tweewekelijkse en maandelijkse wandelingen die voor verschillende doelgroepen en verschillende niveaus worden georganiseerd. Ook de jaarlijkse wandelevenementen vind je terug in de Wandelkalender. Er wordt gewandeld door de Hilversumse wijken, en uiteraard ook door de prachtige natuur, individueel of in groepsverband. Kijk vooral eens rond en vind de wandeling de bij jou past!

Klik hier om naar de Wandelkalender Hilversum te gaan.

In de Wandelkalender vind je praktische gegevens zoals de locatie van de wandelingen en contactgegevens van de organisatie, maar ook meer informatie over de wandelgroep zelf, het niveau en eventuele kosten. Team Sportservice zet zich in om de gegevens in de wandelkalender actueel te houden, maar kan niet garanderen dat de informatie altijd actueel en volledig is. Neem bij interesse in deelname aan een wandelactiviteit daarom altijd eerst contact op met de organisator.

Wandelroutes en apps

Naast georganiseerd wandelaanbod, is er ook een breed scala aan bewegwijzerde wandelroutes in en rond Hilversum die op eigen gelegenheid gelopen kunnen worden.

  • Klik hier voor de wandelroutes van het Goois Natuurreservaat
  • Klik hier voor de wandelroutes van Natuurmonumenten
  • Klik hier voor de wandelroutes van Visit Gooi en Vecht
  • Klik hier voor de wandelroutes van Wandelnetwerk Noord-Holland

Of stel je eigen route samen met één van de vele route-apps, zoals:

Liever een wandelkaart in plaats van een app? Bestel hier de Wandel-fietskaart Gooi, Vecht & Eemland.

Buurtsportcoaches wandelen

Steuntje in de rug nodig bij het beginnen met wandelen? Bij de buurtsportcoaches wandelen kun je terecht voor gratis advies.