HomeVoor jouKinderen 4 tot 12 jaar

Kinderen 4 tot 12 jaar

Kinderen zijn van nature graag in beweging. Toch blijkt dat bewegingsarmoede en overgewicht bij kinderen blijft toenemen. Daarnaast vinden niet alle kinderen makkelijk de weg naar de sportvereniging.

Sporten voor iedereen

Team Sportservice ‘t Gooi vindt het belangrijk dat alle kinderen op een laagdrempelige manier kunnen sporten en bewegen. Dit is namelijk belangrijk voor de gezondheid, het zelfvertrouwen en de optimale ontwikkeling van de motorische vaardigheden. Daarnaast is het gewoon leuk om in beweging te zijn!

Om deze redenen organiseert Team Sportservice ’t Gooi verschillende projecten, initiatieven en (buurt)activiteiten voor kinderen en jongeren in regio ‘t Gooi. Hierbij werken zij zoveel mogelijk samen met partners uit de wijk zoals sportaanbieders, scholen, bso’s en welzijnsorganisaties.

Beweegadvies

Vind jij het lastig om voor je kind een passende beweegactiviteit te vinden? Dan is het mogelijk om beweegadvies te krijgen. Hiervoor kan je contact opnemen met onze coördinator buurtsportcoaches van Hilversum Yvonne van Langen of Eva Stam, coördinator buursportcoaches Wijdemeren.

Wil je weten wat wij allemaal aanbieden voor kinderen? Klik dan hiernaast op het project waarin je geïnteresseerd bent.

Ben je benieuwd wat er vanuit het onderwijs aangeboden wordt voor kinderen? Kijk dan bij onderwijs.