HomeHeel Hilversum Fietst

Heel Hilversum Fietst

In 2024 is Heel Hilversum Fietst van start gegaan. In Hilversum is een breed aanbod van fietsactiviteiten dat door verschillende organisaties in sport, zorg en welzijn wordt aangeboden. Team Sportservice in Hilversum heeft van het georganiseerde fietsaanbod in en rond Hilversum in kaart gebracht en voert gesprekken met diverse samenwerkingspartners om een fietskalender samen te stellen, inclusief het fietsprogramma Doortrappen. 

Aanbieders Fietsactiviteiten Hilversum

De volgende organisaties bieden in Hilversum fietsactiviteiten aan, voor verschillende doelgroepen en niveaus: 
Etappe Cycle Center in Hilversum
Fietsgilde ’t Gooi
Goois Natuurreservaat
GWC De Adelaar Wielervereniging
IVN Natuureducatie
Versa Welzijn
fietsenallejarenhilversum
duofietsenhilversumsemeent 

Fietsgroepen buurtsportcoach

De buurtsportcoach organiseert diverse activiteiten die gratis toegankelijk zijn voor iedereen die veilig wil (blijven) fietsen: 

Startgroep ‘Stevig op de Pedalen’ (<5 kilometer)
Onder begeleiding van de buurtsportcoach, stap je tijdens (én vooral na) de 6 fietstrainingen weer vol zelfvertrouwen de fiets op. Fiets je mee?

Meer informatie

Fietsgroep Lopes Dias (>20 kilometer)
Zin om samen met andere fietsliefhebbers op de fiets te stappen? Op de woensdagochtend in de oneven weken, fietsen wij mooie, veilige routes in de natuur, in en om Hilversum. Wij pauzeren halverwege voor een kopje koffie/thee*.  

*consumptie is voor eigen rekening 

Zin om mee te gaan? Aanmelden kan bij de buurtsportcoach fietsen. 

Kom in contact

Fietsroutes

Naast georganiseerd fietsaanbod, is er ook een breed scala aan (bewegwijzerde) fietsroutes in en rond Hilversum die op eigen gelegenheid gefietst kunnen worden. 

  • Klik hier voor de fietsroutes van de ANWB 
  • Klik hier voor de fietsroutes van Natuurmonumenten 

Of stel je eigen route samen met één van de vele route-apps, zoals: 

‘Doortrappen’ in Hilversum

Het fietsprogramma Doortrappen heeft als doel om de oudere fietser zo veilig mogelijk en zo lang mogelijk te laten fietsen. Daarnaast worden er handige fietstips gedeeld. Bijvoorbeeld over het veilig op- en afstappen van de fiets. In de gemeente Hilversum is de buurtsportcoach Fietsen Gerda Postma de contactpersoon voor Doortrappen. Zij zorgt samen met lokale organisaties voor allerlei Doortrappen-activiteiten in de gemeente.  

Ben je nieuwsgierig geworden?

Meer informatie

Buurtsportcoach Fietsen Hilversum

Heb je een vraag over Heel Hilversum Fietst of over Doortrappen? Of heb je een steuntje in de rug nodig bij het beginnen met fietsen? Bij de buurtsportcoach kun je terecht voor gratis informatie en advies.

Gerda Postma
E-mail: gpostma@teamsportservice.nl
Telefoon: 06 21 44 41 26