HomeVoor jouAangepast sporten

Aangepast sporten

Bewegen is goed voor iedereen, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt, is het niet altijd makkelijk om een sportactiviteit te vinden die geschikt én leuk is. Toch zijn er ook voor jou veel mogelijkheden! Aangepast sporten is er voor iedereen met een beperking, waarbij het kan gaan om een lichamelijke, verstandelijke, auditieve of visuele beperking, chronische aandoening of een stoornis binnen het autismespectrum.

Onze regiomedewerker aangepast sporten informeert je graag. Zo kan je terecht voor een persoonlijk beweegadvies en het sport- & beweegaanbod in de regio.

Speciaal voor mensen met een beperking hebben wij de Beweegwijzer Aangepast Sporten ’t Gooi 2023 ontworpen. Hierin staat aangepast sport- en beweegaanbod uit de regio ’t Gooi. Kijk eens rond en wie weet vind jij de sport de bij je past!

Aangepast Sporten in Beeld

Vele verenigingen bieden sport aan voor mensen met een beperking. In onderstaand filmpje zijn een aantal daarvan zijn in beeld gebracht. Dit filmpje is gemaakt door Team Sportservice Haarlemmermeer. Regio ’t Gooi heeft ongeveer 100 verenigingen met aangepast sportaanbod. Kijk en geniet van deze mooie sporten!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, activiteiten en initiatieven op het gebied van aangepast sporten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.