HomeOldStars Sport

OldStars Sport

Samen met OldStars werken we aan ouderenvriendelijke sportverenigingen in de Noordkop. Er zijn tal van vormen mogelijk. Walking handbal voor de handbalclub, walking tennis voor een tennisvereniging of OldStars cycling voor de fietsvereniging. Er zit vast ook iets bij voor jouw vereniging.

OldStars Sport is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Met als doel dat het verenigingsleven een positieve bijdrage levert aan de levenskwaliteit van ouderen. OldStars zet sport in als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen en van betekenis te zijn binnen de club. Team Sportservice is bezig meer OldStars-aanbod in de regio aan te bieden.

OldStars Sport is de paraplu voor OldStars walking football,  walking handball, walking basketball,  walking rugby, walking hockey, walking korfball, tafeltennis, tennis, running, volleybal, waterpolo en cycling.

Sport, spel en een kop koffie

Met OldStars biedt het Ouderenfonds aangepaste spelvormen op latere leeftijd. In principe kan iedereen meedoen, maar in eerste instantie is het bedoeld voor 55-plussers. Er worden naast de spelvorm ook diverse beweegvormen in de Athletic Skills Model-methodiek aangeboden. Verder is er ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek.

Begin rustig met één keer per week

In de visie van OldStars is sport niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn. OldStars Sport wordt georganiseerd door een ouderencommissie en begeleid door een trainer of begeleider. Het aanbod is gedurende het hele jaar overdag en doordeweeks. Wij adviseren om te starten met één keer per week, in de ochtend. Mocht de behoefte groter zijn, dan kun je dit als club uitbreiden.

Ondersteuning

Het Ouderenfonds en Team Sportservice bieden ondersteuning bij het opzetten en uitvoeren van OldStars Sport bij een vereniging. We starten met een intakegesprek en een voorstel tot ondersteuning.

Voordelen voor verenigingen

Met OldStars slaan verenigingen twee vliegen in een klap: ze dragen bij aan het doel om sportparticipatie bij 55-plussers te vergroten en ze spinnen daar zelf ook garen bij. Nieuwe leden betekenen namelijk ook extra vrijwilligers, extra kantine-inkomsten en een betere benutting van de accommodatie.

Interesse of vragen?

Wil je weten of OldStars Sport iets voor jouw vereniging is? Neem dan contact op met Team Sportservice (088 – 20 373 50) of het projectteam van OldStars Sport via info@oldstars.nl. Bekijk ook het OldStars platform voor nieuws, verhalen en meer achtergrond.