HomeClub Extra: meer lef en plezier

Club Extra: meer lef en plezier

Als laatste gekozen worden bij een teamspel. Bang zijn als de bal gegooid wordt. Stuntelig over de kast springen. Voor niet alle kinderen is sport en bewegen zo vanzelfsprekend. Ze voelen zich ‘buitenspel’ staan en worden knap onzeker van klasgenoten die lenig zijn of heel goed kunnen voetballen, hockeyen of turnen. Die kinderen helpen we een stukje op weg. Geven we dat extra zetje. Met Club Extra. Een programma van 12 weken waarin we samen op zoek gaan naar een leuke en passende sport. Een plek waar het kind zich veilig voelt en mag zijn wie die is.

  1. Voor wie? Kinderen die een extra handje nodig hebben om plezier te hebben en zelfvertrouwen te krijgen bij sport en beweging. Bijvoorbeeld bij overgewicht, motorische achterstand, onzekerheid of faalangst.
  2. Aanbod Een programma van 12 weken met iedere week een andere activiteit. We werken aan kracht, balans, uithoudingsvermogen en coördinatie. Verder is er hulp mogelijk van een diëtist, kinderfysiotherapeut en opvoedadviseur.
  3. De lessen Er is veel aandacht voor motoriek, gedrag en een gezonde leefstijl. De activiteiten zijn divers waarbij we goed kijken naar wat het kind kan. Zo gaat jouw kind steeds een stapje vooruit.
  4. Rol ouders Ouders zijn van het grootste belang voor het slagen. Stimuleren, motiveren, die taak is weggelegd voor ouders of verzorgers.
  5. Het doel Plezier, zelfvertrouwen en een beetje lef. Waardoor jouw kind uiteindelijk ook mee kan doen aan reguliere sporten. En daar ook plezier aan beleeft.

Aanmelden

De kosten bedragen 15 euro, kinderen die een Meedoenpas van de gemeente Schagen hebben of in de Meedoen-regeling vallen van Hollands Kroon hebben gratis toegang tot de lessen. Wil je jouw kind inschrijven, mail dan naar Rina Blondeau via rblondeau@teamsportservice.nl. De lessen zijn in de Groeneweghal, Wilgenlaan 1a in Schagen, steeds van 14.30 tot 15.30 uur.

Club Extra is een samenwerking met Dieet & Co, diëtisten, Kinderfysiotherapie Hoep Zuid en GGD Hollands Noorden.

Dieet & Co

Gezonde voeding is een basis om goed en gezond op te groeien. De diëtisten van Dieet & Co Junior helpen ouders en kinderen met alle vragen rondom voeding en dieet. Er wordt een persoonlijk voedingsadvies samengesteld, afgestemd op de gewoontes van kind én gezin. En daar horen ook praktische tips bij. Gezond eten is namelijk iets wat relatief makkelijk in te passen is. Als je maar even weet hoe.

085-4884700, info@dieetenco.nl

Kinderfysiotherapie Hoep Zuid

Sommige kinderen kunnen niet goed meekomen in de gymles omdat ze de bal niet makkelijk kunnen vangen. Ze bewegen anders, durven niet zo goed of hebben een concentratieprobleem. De kinderfysiotherapeut van Hoep Zuid kan dit onderzoeken. Blijkt er op dat vlak niets aan de hand, dan onderzoekt de fysiotherapeut verder hoe deze kinderen toch weer plezier ervaren in bewegen. Doel is de lichamelijke en geestelijke conditie verbeteren. Daarbij is bewegen in een groep een middel om een kind uit zijn sociale isolement te halen.

0224-218100, info@fysiotherapiehoepzuid.nl

GGD Hollands Noorden

Er zijn ouders die wel een handje kunnen gebruiken bij de opvoeding. De opvoedadviseur van GGD Hollands Noorden helpt met al je vragen. Bijvoorbeeld over zelfvertrouwen of faalangst, luisteren, grenzen stellen, brutaal gedrag. Een beetje steun geeft ouders meer plezier in opvoeden en zorgt voor veranderend gedrag bij het kind. Een afspraak kan op locatie plaatsvinden of thuis. Deze ondersteuning is gratis en zonder dossier.

088-0100555, hlangedijk@ggdhn.nl (Helma Langedijk)