HomeVitale kalender Hollands Kroon en Schagen

Vitale kalender Hollands Kroon en Schagen

Wat leuk dat je onze vitaliteitskalender gevonden hebt. Dat betekent waarschijnlijk dat je geïnteresseerd bent in sport, bewegen en een gezonde leefstijl in jouw gemeente. Daar worden wij blij van!

Maar hoe blijf je het beste op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van sport en bewegen in jouw gemeente? Wat houdt inwoners deze maand bezig en wat er te doen is in de gemeente? Als antwoord op deze vragen hebben we deze vitaliteitskalender ontwikkeld. Met elke maand een weetje en een terugblik op de maand ervoor met onze activiteiten en inspanningen. Geef de kalender een mooie plek en scan maandelijks de QR-code voor actuele informatie.

Januari – maand van de goede voornemens

De 3e maandag van januari is Blue Monday. De dag waarop je beseft; mijn goede voornemens zijn mislukt. Maar is dat wel echt zo? Wij zeggen: ga sporten op die dag! Daar kikker je van op.

Feitje – Wist je dat het gemiddeld 66 dagen duurt om een nieuwe gewoonte aan te leren!

Beweegrichtlijn

Januari is voor veel mensen de maand van de goede voornemens. Velen beginnen vol goede moed aan gezond eten en meer bewegen. Er bestaan in Nederland beweegrichtlijnen die een advies geven over de hoeveelheid lichaamsbeweging die nodig is voor een goede gezondheid. Volgens die richtlijnen moet een volwassenen per week minstens 2,5 uur matig tot intensief bewegen en 2 keer per week spier- en botversterkende activiteiten.

Persoonlijke beweegadviezen

Team Sportservice promoot een gezonde leefstijl. Dit doen wij onder andere door inwoners te informeren en adviseren tijdens individuele beweegadviezen. Door ons grote netwerk in het sportlandschap van de gemeente kunnen wij inwoners goed adviseren over de mogelijkheden die er in de buurt zijn. 

Gezonde sportkantine

Naast beweegadviezen informeren wij sportaanbieders over een gezonde sportkantine. Het doel hiervan is dat de gezonde keuze de makkelijke keuze wordt en daardoor sportaanbieders gestimuleerd worden gezonder eten en drinken aan te bieden. Een goed voornemen moet namelijk wel overal uitvoerbaar en voorhanden zijn.

 

Wat hebben we gedaan in december?

  1. Xtreme Sneeuwbalfeest in de kerstvakantie: met op 3 locaties sneeuwballengevechten, winterse doe-spelletjes en nog veel meer
  2. Maatjesschaatsen 18 december: een uurtje schaatsen voor mensen met een beperking
  3. Schoolbasketbal: voor alle leerlingen van de basisscholen in de Noordkop. Een samenwerking met de Helderse basketbalverenigingen.  

Hoe ziet januari eruit?

  1. Opening Wilde Beestenpad: vrijdag 13 januari op Noorderhaven  
  2. Rollatorwandelen: start woensdag 4 januari Schagen 
  3. Bewust in Balanzzz: kinderen van groep 7 en 8 leren wat gezond leven is. Een samenwerking met JOGG Hollands Kroon, Link projecten, Vitakidz en GGD
  4. In Balans, valpreventiecursus: donderdag 19 januari in Schagen