HomeIk Lekker FitDe vijf pijlers

De vijf pijlers

Er zijn vijf pijlers binnen het programma Ik Lekker Fit.

  1. Alle kinderen op de basisschool krijgen jaarlijks twee voedingslessen van een diëtist van Dieet & Co. Tijdens deze lessen leren ze op een leuke, positieve manier wat eten kan doen voor je lichaam en hoe je gezond kunt eten. Natuurlijk mogen ze proeven en eten. En de oudste kinderen gaan zelfs op supermarktsafari.
  2. Ouders kunnen op een laagdrempelige manier vragen stellen aan de kinderdiëtisten van Dieet & Co via WhatsApp de diëtist. Het nummer daarvoor is 0854884708. Zij beantwoorden de vragen tijdens de dagelijkse WhatsApp spreekuren van 9.00 tot 10.00 uur.
  3. De Gezonde School-adviseur begeleidt scholen die volgens de landelijke Gezonde School-aanpak aan de slag gaan met één of meerdere gezondheidsthema’s. Zo wordt en blijft gezondheid dagelijkse praktijk op school. Heeft de school één of meer thema’s op orde? Dan kan het Gezonde School-vignet aangevraagd worden.
  4. De volgende stap is een lengte- en gewichtmeting. Deze is voor alle 8-jarigen in de gemeente Schagen. Een doktersassistente van de jeugdgezondheidszorg doet deze meting op school. Als er aanleiding voor is, kan de jeugdverpleegkundige met de ouder en het kind in gesprek gaan. Doel daarvan is over- of ondergewicht vroegtijdig te signaleren en aan te pakken of voorkomen. Let op: alleen voor kinderen van wie de ouders toestemming hebben gegeven, kunnen gebruik maken van dit extra aanbod. Ouders worden hierover geïnformeerd.
  5. En dan zijn er nog workshops voor ouders. De thema’s worden gekozen in overleg met de schoGezonde Schoolol en de ouders en sluiten aan bij de Gezonde School-aanpak. Ouders hebben uiteindelijk de grootste rol als het gaat om een gezonde leefstijl van hun kinderen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met onze JOGG-regisseur Jessica Glasbergen: jglasbergen@teamsportservice.nl, 088-20 373 50.