HomeAlle Doortraproutes in de Noordkop

Alle Doortraproutes in de Noordkop

Doortraproutes zijn comfortabele en leuke fietsrondjes van 20-25 km voor ouderen. De routes zijn mooi en groen. Ze gaan zoveel mogelijk over ruime paden, rustige wegen, overzichtelijke kruispunten en kennen weinig obstakels. Op de route zijn zo nodig opletpunten aangegeven, waar de oudere fietser extra alert moet zijn.

De fietsspecialist van Team Sportservice breidt de Doortraproutes in de Noordkop uit. Een overzicht van de routes die er tot nu toe zijn vindt je hieronder.

Doortraproute Den Helder (22 km)

De Doortraprouten Den Helder is een prachtige fietsroute langs forten en bunkers over de Liniedijk. Langs de watertoren van meer dan 110 jaar oud en het unieke complex Willemsoord, een prachtig monumentaal deel van Den Helder. Bekijk de route snel!

Doortraproute Den Helder (22 km)

Doortraproute Harenkarspel (28 km)

Deze route gaat door de oude gemeente Harenkarspel. Deze gemeente is in 2013 opgegaan  in de gemeente Schagen. De omgeving waar u doorheen fietst is op heel oude grond, waardoor u onderweg veel monumenten kan tegenkomen. Zo ziet u verschillende stolpboerderijen, raadshuizen, molens en nog veel meer interessante gebouwen. Onderweg kunt u ook even van de fiets afstappen bij het huis van Nuwendoorn. Het huis was ooit een dwangburcht, maar tegenwoordig hebben ze er een mooie picknickplek
van gemaakt.

Doortraproute Harenkarspel (28 km)

Doortraproute Nieuwe Niedorp (25 km)

Een mooie route langs verschillende dorpen uit de oude gemeente Niedorp. U fietst door de kernen van verschillende buurtschappen en dorpen met daartussen de prachtige uitgestrekte landelijke omgeving. Er is een afwisseling tussen oude en moderne bebouwing, zo vindt u dus ook verschillende monumenten onderweg.

Ook fietst u langs het Klein Kremlin. De achtertuin van Ger en Mientje Leegwater is er één die u zeker gaat opvallen. Door de vele torens en koepeltjes heeft u even het gevoel dat u in een hele andere wereld bent.

Doortraproute Nieuwe Niedorp (25 km)

Doortraproute Schagen (24 km)

Een stuk van de route fietst u over de Westfriese Omringdijk. Deze dijk is in zijn geheel 126 km lang en omringt de historische regio West-Friesland. Deze dijken werden aangelegd tussen de 10de en 16de eeuw. Doordat de eerste dijken op een simpele manier werden aangelegd, gebeurde het regelmatig dat er een dijk doorbrak. De stroming bij zo’n breuk was dan te sterk om te dichten, waardoor de dijken dan een stuk eromheen gelegd werden. Hierdoor ontstonden er verschillende kleine meren of ‘wielen’.

Doortraproute Schagen (24 km)

Doortraproute Wieringen (25 km)

Doortraproute Wieringen 25 km

De doortraproute Wieringen is een prachtig glooiende route van 25 kilometer over het voormalige Zuiderzee-eiland Wieringen. Sta onderweg even stil op het mooiste stukje natuur en vogeleldorado Vatrop. Een deel van de route gaat langs Werelderfgoed Waddenzee. Bij mooi weer kijk je met gemak richting Den Helder en Texel. In Den Oever proef je de visserij letterlijk. Op de haven kun je namelijk terecht voor zeeverse vis, rechtstreeks van de kotters. Wist je trouwens dat er op het eiland zilverschatten van Vikingen gevonden zijn? Wieringen barst van historie! Ervaar het zelf.