HomeZomerboost

Zomerboost

Na de succesvolle Zomerboost van vorig jaar stimuleren we ook dit jaar alle sportaanbieders in Haarlemmermeer om activiteiten te organiseren in de zomermaanden. De Zomerboost zorgt voor sportstimulatie, ledenbehoud en ledenwerving.  

Zomerboost in het kort

De Zomerboost loopt in de zomermaanden juni t/m september. Sportverenigingen en organisaties bieden in deze periode extra sport en beweegactiviteiten aan. Deze activiteiten zijn gericht op ledenwerving, ledenbehoud of het verwelkomen van nieuwe leden op de vereniging. Alle activiteiten gericht op ledenwerving zijn aangemeld op Noord-Holland Actief. Team Sportservice verzorgt de promotie van de Zomerboost, adviseert en ondersteunt waar nodig.  De activiteiten vinden plaats in één van de 3 categorieën:

 1. Activiteit(en) als afsluiting van het seizoen in de periode juni/juli
 2. Activiteit(en) om in de zomer te gaan/blijven sporten en bewegen in de periode juni t/m september
 3. Activiteit(en) om het seizoen te starten in de periode augustus/september

Activiteit(en) op Noord-Holland Actief

Wil jouw sportorganisatie ook meedoen met de Zomerboost? Bedenk dan een leuk activiteit gericht op het werven van nieuwe leden, behouden van je eigen leden of het welkom heten van nieuwe leden op de club. De activiteiten hebben een sportief karakter. Denk aan een familietoernooi, sportactiviteit (anders dan de eigen sport), sportquiz, zomeravondcompetitie, spelletjesdag, instuiftraining, sportdag of welkom op de club dag. Plaats de activiteit(en) gericht op ledenwerving op Noord-Holland Actief onder het project Zomerboost.

Voldoen jouw activiteiten aan de gestelde voorwaarden, dan ontvang je een bijdrage uit het uitvoeringsbudget van het Lokaal Sportakkoord Haarlemmermeer. 

Heb je vragen over het plaatsen van activiteiten op Noord-Holland Actief, neem dan contact op met Esther de Heij via e-mail.

Aanvragen uitvoeringsbudget

Voldoet jouw activiteit aan de onderstaande voorwaarden dan ontvang je een financiële bijdrage vanuit het Lokaal Sportakkoord Haarlemmermeer:

 • De activiteit vindt plaats in de maanden juni, juli, augustus of september
 • De activiteiten hebben een sportief karakter en zijn gericht op ledenwerving, ledenbehoud of sportstimulering
 • De activiteiten gericht op ledenwerving zijn geplaatst op Noord-Holland Actief onder het project Zomerboost
 • Er kunnen minimaal 25 deelnemers inschrijven voor de activiteit
 • Verenigingen die een activiteit organiseren kunnen per categorie maximaal €250 (inclusief BTW) aanvragen. In totaal is er per vereniging maximaal €500 beschikbaar. De activiteiten vinden dan plaats in 2 verschillende categorieën.
 • Een commerciële sportaanbieder kan maximaal €250 (inclusief BTW) aanvragen. Voorwaarde is dat deelnemers gratis meedoen aan de activiteit of activiteitenreeks.
 • Aanvraag is ingediend voor 30 juni
 • Alleen een volledig ingevuld aanvraagformulier nemen we in behandeling
 • Toekenning gebeurd op basis van volgorde van inschrijven. Er is maximaal €6.250 beschikbaar.
 • Is er na de 1e inschrijfronde nog budget over, dan kun je een aanvraag doen voor de 2e ronde. Deze loopt van 1 juli t/m 15 juli
 • Na 15 juli worden geen aanvragen meer in behandeling genomen.
 • Na afloop van de activiteit vul je het evaluatieformulier in. Uitbetaling vindt plaats in de 1e week van de nieuwe maand na het invullen van het evaluatieformulier. Na 15 oktober is het niet meer mogelijk om het evaluatieformulier in te vullen en wordt er ook geen bedrag meer uitgekeerd.
 • Een sportaanbieder die een aanvraag indient is aangesloten bij het Lokaal Sportakkoord Haarlemmermeer of wordt hier automatisch bij aangesloten.

Promotie

Team sportservice maakt promotie voor Zomerboost. Om deze promotiecampagne te versterken, promoot je als sportorganisatie ook zelf je activiteiten. Jij hebt immers ook een groot netwerk. Het sociale media plan van Team Sportservice helpt om het hele jaar  optimaal gebruik te maken van sociale media.

Je wilt natuurlijk een druk bezochte activiteit met veel potentiële nieuwe leden. Om extra aandacht te vragen voor jouw Zomerboost-activiteit(en) hebben wij een aantal Zomerboost downloads: 

Met deze promotiematerialen maak je eenvoudig posters, flyers en social media uitingen in de herkenbare Zomerboost stijl, gepersonaliseerd met het logo van jouw sportorganisatie. Wij verwijzen in onze promotiecampagne naar Noord-Holland Actief. Via dit platform melden inwoners zich aan voor  activiteiten. Zorg ervoor dat al jouw activiteit(en) hier vermeld staan. Inclusief wervende tekst, leuke foto en handige informatie. 

Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek wordt dit jaar gehouden van 18 t/m 25 september en valt dus ook in de periode van Zomerboost. Doel van de Nationale Sportweek is om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om te gaan/blijven sporten en bewegen. Maak gebruik van de landelijke aandacht voor sport en bewegen in deze periode. Je kunt activiteiten tijdens de Nationale Sportweek (zoals clinics of open dagen) ook aanmelden als Zomerboost activiteit en hier budget voor aanvragen.  

Samenvatting

 • Bedenk een Zomerboost-activiteit  
 • Vraag (waar nodig) budget aan voor de uitvoering van de activiteit  
 • Meld jouw activiteit(en) aan op Noord-Holland Actief  
 • Promoot jouw activiteit in je eigen netwerk met behulp van de Zomerboost-downloads. Team Sportservice zorgt voor grootschalige promotie in Haarlemmermeer  
 • Maak er een onvergetelijke activiteit van en zorg dat echt iedereen zich welkom voelt 
 • Vul voor 15 oktober dit evaluatieformulier in  

Vragen

Neem bij vragen contact op met Wouter van der Vegt via e-mail of telefonisch op 023-2055500

 

Aanvraagformulier Uitvoeringsbudget Zomerboost

Vul voor 30 juni het aanvraagformulier in en ontvang €250 of €500 euro uitvoeringsbudget.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Aanvraag budget voor categorie:*
Verenigingen kunnen een aanvraag doen voor maximaal 2 categorieën (max €500). Commerciële sportaanbieders kunnen een aanvraag doen voor maximaal 1 categorie (max €250). Bedragen zijn inclusief BTW.
Het evaluatieformulier staat op deze site en wordt eenmalig toegestuurd. Het uitvoeringsbudget wordt pas uitgekeerd na het invullen van het evaluatieformulier. Na afloop van de activiteit(en) vul je het evaluatieformulier in.*

 

 

 

0
YOUR CART
 • No products in the cart.