HomeOnline Sportcafé 2021

Online Sportcafé 2021

Op maandag 8 maart organiseerde Team Sportservice, in samenwerking met de gemeente, het jaarlijkse Sportcafé. Heb jij het Sportcafé gemist, wil je een deel van de uitzending terugkijken of kon je niet alle gewenste break-out rooms bezoeken? Hieronder vind je alle informatie.

Video Sportcafé: opening (5 min)

 

Wethouder Fouad Sidali stelt zich voor: “We hebben de sportaanbieders straks echt nodig”.

Begin dit jaar is Fouad Sidali aangesteld als wethouder zorg, woonbeleid, volksgezondheid, welzijn en sport. Het Sportcafé was voor hem de uitgelezen kans om zich aan de lokale sport voor te stellen. Voor welke sport mogen we hem nachts wakker maken? Daarnaast gingen we ook in op de meer serieuze thema’s. Want hoe verwacht hij de coronacrisis te temperen het komende jaar? De wethouder lichtte het zelf toe.

Video Sportcafé: wethouder Fouad Sidali stelt zich voor (14 min)

 

Het Lokaal Sportakkoord: dé kans om je als vereniging maatschappelijk in te zetten.

De komende tijd stimuleert de Rijksoverheid om lokale sportakkoorden uit te voeren. Te gast bij het sportcafé waren projectleiders Pieter Verhoogt en Egwin Heins. Beiden gingen in op de kansen die het lokale sportakkoord dit jaar biedt aan de lokale sport. Want hoe kan je als de sportaanbieder bijdragen aan een beweegvriendelijke omgeving? En waarom is sport nou zo’n geschikt middel om eenzaamheid onder jongeren te bestrijden?

Video Sportcafé: Lokaal Sportakkoord (14 min)

Lisanne de Roever introduceerde het innovatiebudget dat in Haarlemmermeer beschikbaar is om maatschappelijke sportideeën uit het veld op te halen. Bekijk onderstaande animatie om te zien hoe jouw vereniging kans kan maken op dat budget!

Video Sportcafé: Innovatie budget (2 min)

Team Sportservice ondersteunt ook jouw sportvereniging

Onze drijfveer is om écht ieder mens, en daarmee de maatschappij, maximaal te laten profiteren van de positieve effecten van sport en bewegen. Dit kan niet zonder gezonde vitale sportorganisaties. Regiocoördinator Robert van de Graaf legt tijdens dit interview uit hoe Team Sportservice Haarlemmermeerse sportaanbieders kan ondersteunen.

Video Sportcafé: Team Sportservice ondersteunt ook jouw sportvereniging (9 min)

 

Break-out rooms: tijd voor interactie

Tijdens interactieve sessies in de break-out rooms was het mogelijk om informatie op te halen en eventuele vragen te stellen over belangrijke onderwerpen. Voor veel sportaanbieders bleek een half uur te kort. Omdat we graag alle sportaanbieders van de juiste informatie voorzien, hebben de sessieleiders de belangrijkste informatie op een rijtje gezet.  

Bekijk hier de afsluiting van het Sportcafé (5 min)

 

Heb je naar aanleiding van het Sportcafé nog vragen, neem dan contact op met Wouter van der Vegt via e-mail.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.