HomeNieuwsSjors Sportief & Creatief 2023/2024 van start

Sjors Sportief & Creatief 2023/2024 van start

Stimuleringsproject laat kinderen massaal kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start in Haarlemmermeer

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook dit jaar weer de beste vriendjes van basisschoolleerlingen in gemeente Haarlemmermeer. De mascottes zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat Team Sportservice in 2020 startte. Het succesvolle project laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. De inschrijvingen gaan deze week van start op Noordhollandactief.nl

Dansen, hockey, judo, turnen, scouting, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in gemeente Haarlemmermeer ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen, maar dan via Sjors Creatief. Aan de hand van die mascotte kunnen kinderen zich namelijk vaak gratis inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken, bakken en muziek maken.

Zeer populair

Sjors is al jaren een echte hit onder de basisschooljeugd. Ook dit schooljaar schreven al honderden kinderen zich direct in voor een sportieve of creatieve kennismaking. En die teller loopt het hele jaar door, vertelt Esther de Heij, buurtsportcoach Team Sportservice.

“Sjors is razend populair. Sommige activiteiten werken zelfs al met een wachtlijst. Gelukkig neemt ook het aanbod ieder jaar toe, want steeds meer verenigingen en organisaties sluiten zich aan bij ons project. Daar zijn we heel blij mee, want daardoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zónder dat ze meteen lid hoeven te worden van een vereniging.”

Sjorsboekje

Sjors is een initiatief van Team Sportservice in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan tachtig sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Haarlemmermeer hebben ontvangen.

Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website Noordhollandactief.nl

Of klik hier om het volledige boekje te lezen

0
YOUR CART
  • No products in the cart.